40χρονος άνδρας σκοτώθηκε στους Μύλους, πιθανόν, από πτώση

40χρονος άνδρας σκοτώθηκε  στους Μύλους, πιθανόν, από πτώση

Για δεύτερη φορά – δυστυχώς – επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο η επικινδυνότητα του εγκαταλελειμμένου κτηρίου των παλιών Μύλων στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Χθες το απόγευμα εντοπίσθηκε μέσα στο κτήριο η σορός ενός άνδρα, 40 ετών. Το σημείο αμέσως αποκλείσθηκε από την Αστυνομία, ενώ ειδοποιήθηκε και ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, ο θάνατος του άτυχου άνδρα προήλθε από πτώση.

Δεν είναι, πάντως, ο πρώτος θάνατος στο συγκεκριμένο κτήριο. Καθημερινά μπαίνουν ελεύθερα σε αυτό δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών, με τους κινδύνους να είναι τεράστιοι, αφού στο εσωτερικό υπάρχουν μεγάλες τρύπες στα δάπεδα, ενώ οι στενές τσιμεντένιες σκάλες δεν έχουν κάγκελα, όπως και οι ταράτσες.

Το Μάιο του 2016 είχε βρει τραγικό θάνατο άλλος ένας άνθρωπος, ένας άστεγος Ρουμάνος που έμενε εκεί, όταν έπεσε στο κενό από μία από τις τρύπες στο εσωτερικό.

Πάμπολλες φορές έχουμε αναφερθεί με δημοσιεύματά μας στην επικινδυνότητα του κτηρίου και την ανάγκη άμεσα να αποκλειστεί, προκειμένου κανείς να μην μπορεί να έχει πρόσβαση. Ακόμα και τώρα εντός κτηρίου μένουν άνθρωποι και, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από αυτούς άκουσε το θόρυβο της πτώσης και όταν πήγε να δει τι συμβαίνει, βρέθηκε μπροστά στο τραγικό γεγονός και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Β.Β.