Ξεριζώθηκαν χασισόδεντρα στο Νερόμυλο Μεσσήνης

Ξεριζώθηκαν χασισόδεντρα  στο Νερόμυλο Μεσσήνης

Οι πτήσεις του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας την προηγούμενη περίοδο τρόμαξαν, προφανώς, τον ή τους καλλιεργητή/ες, οι οποίοι εγκατέλειψαν χασισοφυτεία στο Νερόμυλο και χθες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας ξερίζωσαν τα μαραμένα φυτά.

Τα φυτά είχαν καλλιεργηθεί στην αγροτοδασική περιοχή Άγιος Αθανάσιος στο Νερόμυλο του Δήμου Μεσσήνης. Οι αστυνομικοί βρήκαν σε ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο φυτεία, αποτελούμενη από 21 φυτά κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρου περίπου. Όλα τα φυτά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ κατασχέθηκε και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Τα δενδρύλλια, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, είχαν εγκαταλειφθεί μέρες, ενώ είχε αποσυνδεθεί το σημείο που ποτίζονταν. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, είχαν τοποθετηθεί υδροσωλήνες που εξασφάλιζαν νερό από παράνομη σύνδεση από τον κεντρικό αγωγό άρδευσης της περιοχής.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των δραστών.

Επίσης, το βράδυ της Τετάρτης στην Κυπαρισσία, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, συνελήφθησαν δύο 22χρονοι, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 4,2 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση γι’ αυτή την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

Β.Β.