Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δ.Σ. Μεσσήνης χθες το μεσημέρι

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δ.Σ. Μεσσήνης χθες το μεσημέρι

Η «πρόσκληση» για 2ο δημοτικό συμβούλιο, μέσα στην ίδια εβδομάδα (ύστερα από αυτό της περασμένης Δευτέρας), άναψε τα «αίματα» χθες το μεσημέρι στη Μεσσήνη. Ο λόγος της έκτακτης συνεδρίασης ήταν η ανάκληση της απόφασης που είχε ληφθεί δύο μέρες πριν και αφορούσε την αντικατάσταση μελών στην Οικονομική Επιτροπή, καθώς και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, παίρνοντας το λόγο ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία, αλλά εξήγησε ότι δεν μπορούσε να καθυστερήσει αυτή η απόφαση. Σημείωσε, ότι η κατάσταση αυτή προκλήθηκε λόγω των διαφορετικών ερμηνειών του νόμου τις οποίες έδωσαν υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κάτι που τελικά διευκρίνισε ο ίδιος προσωπικά, μιλώντας προχθές, με προϊστάμενο του Υπουργείο Εσωτερικών. Συγνώμη για την ταλαιπωρία ζήτησε και ο υπάλληλος του Δήμου, Γιώργος Μπουρίκας, καθώς όπως είπε ο ίδιος είχε επικοινωνία και ήταν και δικό του το λάθος της ερμηνείας του νόμου.

Η αντιπολίτευση

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νίκος Κοτταρίδης, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για αλαζονεία, και πρόσθεσε ότι όλη αυτή η ταλαιπωρία θα είχε αποφευχθεί αν είχε εισακουσθεί η ερμηνεία που είχαν δώσει την προηγούμενη Δευτέρα, ζητώντας και την αναβολή της εκλογής.

 Πιο «καυστικός» απέναντι στη δημοτική αρχή ήταν ο ανεξάρτητος πλέον, τέως δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, ο οποίος την κατηγόρησε για αυθαιρεσία που οδηγεί το δημοτικό συμβούλιο Μεσσήνης σε περιπέτειες. Πρόσθεσε, ότι «ρίχνουν» τις ευθύνες σε υπαλλήλους της αποκεντρωμένης, αντί να αναλάβουν την ευθύνη, ενώ ανάλογη συμπεριφορά έχει συναντήσει και σε άλλα σημαντικά ζητήματα κατά το παρελθόν.

 Ο πρόεδρος του Σώματος, παίρνοντας το λόγο ζήτησε από τον κ. Τσώνη να αποφεύγει τις βαριές κουβέντες, προσθέτοντας ότι λάθη γίνονται.

Ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, ανέβασε τους τόνους στην απάντησή του, ζητώντας αρχικά από τον κ. Τσώνη να σταματήσει τις «μαγκιές» στα δημοτικά συμβούλια, καθώς δεν περνάνε, ενώ απαντώντας στον Νίκο Κοτταρίδη υπογράμμισε ότι δεν επέδειξαν αλαζονεία, καθώς είχαν μιλήσει με αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ τον κάλεσε να μην κάνει «κενή» επιχειρημάτων αντιπολίτευση ψάχνοντας ανούσια θέματα.

«Άναψαν τα αίματα»

Τα «αίματα άναψαν» ακόμα περισσότερο στην αίθουσα, όταν το λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Τάσος Τσερπές, που κατηγόρησε επίσης για αυθαιρεσία τη δημοτική αρχή, ζητώντας ακόμα και παραιτήσεις, ενώ σημείωσε ότι η ερμηνεία που έδωσε στο νόμο η δημοτική αρχή εξυπηρετούσε πολιτικούς σκοπούς. Πρόσθεσε δε, ότι στις επιτροπές επιδεικνύουν σύμπνοια και δέχονται εκ των υστέρων πισώπλατα μαχαιρώματα και «μπηχτές». Ανταπαντώντας ο Γιώργος Αθανασόπουλος στον κ. Τσερπέ είπε ότι είναι ανενημέρωτος και οδηγεί την παράταξή του σε επικίνδυνα μονοπάτια. Ζήτησε δε από το γραμματέα του συμβουλίου, η επόμενη συνεδρίαση να ξεκινήσει νωρίς, για να υπάρχει άπλετος χρόνος ώστε να απαντήσει σε όλα, τόσο στον κ. Τσερπέ, όσο και στις «δεκάδες» ερωτήσεις του κ. Τσώνη.

Το «ύφος» του δημάρχου προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Κοτταρίδη, που σημείωσε ότι η κριτική που άσκησαν ήταν ήπια και «πολιτική» και ότι κανένας δεν απείλησε…

Αφού τα πνεύματα ηρέμησαν, προχώρησε η διαδικασία στα δύο θέματα. Στο πρώτο που αφορούσε την ανάκληση της απόφασης για αντικατάσταση μελών στις επιτροπές, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία ο τέως Δήμαρχος Γιώργος Τσώνης και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Παναγιώτης Παπαδόπουλος,  ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καθώς και ο Μανώλης Δουρούμης, σύμβουλος της Δημοτικής αρχής που τη Δευτέρα είχε μιλήσει για λογικές «Μακιαβέλι» και χθες χαρακτήρισε παρωδία την ψηφοφορία που διεξήχθη τη Δευτέρα.

Στο 2ο θέμα, στην αντικατάσταση μελών συμβούλων που ανεξαρτητοποιήθηκαν, εκλέχθηκε αναπληρωματικό μέλος στην Οικονομική Επιτροπή ο Κώστας Τσάμης και τακτικό μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο Ανδρέας Τράκας, ο οποίος φαίνεται να «προτιμήθηκε» από την πλειοψηφία των συμβούλων και της δημοτικής αρχής,  συγκεντρώνοντας 18 ψήφους…

Του Κώστα Γαζούλη