Χωροθέτηση ΣΜΑ για το Δήμο Δυτικής Μάνης

Χωροθέτηση ΣΜΑ για το Δήμο Δυτικής Μάνης

Ως το “πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Δυτικής Μάνης” χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας τη βεβαίωση χωροθέτησης Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) που υπέγραψε για τον εν λόγω Δήμο της Μεσσηνίας. “Όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες θα προχωρήσουν ταχύτατα” συνέχισε ο περιφερειάρχης.

Η εν λόγω βεβαίωση, ειδικότερα, αφορά στη “χωροθέτηση, ως προς τη δυνατότητα εγκατάστασης, της δραστηριότητας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στη θέση Δύο Πέτρες, εκτός οικισμού Προσηλίου».

Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας (σ.σ. με αφορμή τις διαμαρτυρίες κατοίκων) ζήτησε συγνώμη από τους δημότες και τους επισκέπτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν με τα αμάζευτα σκουπίδια των τελευταίων ημερών, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμα στο ιστορικό της υπόθεσης με τα σκουπίδια, από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα, πριν από ένα χρόνο περίπου. Υπογράμμισε ότι κατέβαλε κάθε προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, ενώ κατάφερε να εξασφαλίσει την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Απορριμμάτων για τη μεταφορά των απορριμμάτων στο νέο ΧΥΤΑ στην Άμφισσα και, μάλιστα, με κόστος μικρότερο από τη μεταφορά που γινόταν στο παρελθόν.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι τελικά έμειναν τα σκουπίδια 3-4 ημέρες αμάζευτα, επειδή ο ΧΥΤΑ στην Άμφισσα καθυστέρησε να ολοκληρωθεί και να πάρει την άδεια λειτουργίας, και λόγω γραφειοκρατικών δυσκολιών.