Δεν προλαβαίνουν τις συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας !

Δεν προλαβαίνουν τις συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας !

Δώδεκα αλλοδαποί με 5 ανήλικα συνελήφθησαν με πλαστά έγγραφα

Κατά κύματα φτάνουν πλέον στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλοδαποί που προσπαθούν να φύγουν παράνομα από το χώρα μας με πλαστά έγγραφα.

Κι αυτό το Σαββατοκύριακο, από τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο σταθμό του αεροδρομίου, συνελήφθησαν  12 αλλοδαποί, 6 άντρες και 6 γυναίκες, οι οποίοι είχαν μαζί τους και 5 ανήλικα παιδιά, το ένα μάλιστα μόλις 4 μηνών.

Το Σάββατο

Η αρχή έγινε το Σάββατο, όπου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από τους αστυνομικούς του εκεί Σταθμού, για πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 22 και 35 ετών και δύο γυναίκες, ηλικίας 35 και 39 ετών. Αρχικά, συνελήφθησαν ένας 35χρονος και μία 35χρονη από το Αφγανιστάν, οι οποίοι είχαν μαζί τους και το ανήλικο παιδί τους 7 ετών. Ακολούθως, συνελήφθησαν ένας 22χρονος και μια 39χρονη από το Ιράν.

Οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, οι οποίοι είχαν σκοπό όλοι να ταξιδέψουν με πτήση για το Μπέργκαμο της Ιταλίας, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν πλαστά.

Κατά τον έλεγχο,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, από το πρώτο ζευγάρι με το ανήλικο παιδί από το Αφγανιστάν τρία διαβατήρια Ιταλικών Αρχών. Στη δεύτερη περίπτωση από τον 22χρονο από το Ιράν κατασχέθηκε δελτίο ταυτότητας αρχών Ιταλίας και από την 39χρονη διαβατήριο Αρχών Λουξεμβούργου.

Άλλοι 8 την Κυριακή

Την Κυριακή συνελήφθησαν άλλα οχτώ άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Γαλλία και Ιταλία, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας, για πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Αρχικά, συνελήφθησαν ένας 23χρονος και μια 18χρονη από τη Συρία, οι οποίοι συνόδευαν ένα ανήλικο αγοράκι μόλις 4 μηνών. Είχαν σκοπό να ταξιδέψουν για το Μιλάνο της Ιταλίας και επέδειξαν  ταξιδιωτικά έγγραφα ελληνικών αρχών και άδεια διαμονής ελληνικών αρχών.

Μετά συνελήφθη ένας 19χρονος από το Μπαγκλαντές και μια 27χρονη από το Αφγανιστάν που ήθελαν να ταξιδέψουν επίσης για το Μιλάνο της Ιταλίας. Ο 19χρονος επέδειξε διαβατήριο Πορτογαλίας και η γυναίκα διαβατήριο Μεξικού.

Ακολούθως, συνελήφθη 32χρονος από τη Τουρκία που ήθελε να επιβιβασθεί στην πτήση για Παρίσι και επέδειξε ταυτότητα ελληνικών αρχών.

Ακολούθησε, η σύλληψη μια 32χρονης από το Κονγκό που επίσης ήθελε να ταξιδέψει για Παρίσι μαζί με τον ανήλικο 12χρονο γιο της και επέδειξε δελτία ταυτότητας Αρχών Βελγίου.

Τέλος, την Κυριακή συνελήφθησαν ένας 34χρονος και μια 31χρονη από την Τουρκία, που ήθελαν να ταξιδέψουν για Παρίσι μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους ενός έτους και 6 ετών και επέδειξαν δελτία ταυτότητας πορτογαλικών αρχών.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο σε όλους αποδείχτηκε ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα που υπέδειξαν ήταν πλαστά.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη