Τριφυλία: Μαρτύριο οι πολύωρες διακοπές νερού τα βράδια

Τριφυλία: Μαρτύριο οι πολύωρες διακοπές νερού τα βράδια

Παλιές εποχές θυμίζουν περιοχές της Τριφυλίας, σε γειτονιές και οικισμούς πόλεων, όπου προκειμένου να έχουν νερό στα σπίτια τους, μετά τις πολύωρες διακοπές που ήδη σημειώνονται και θα σημειώνονται, σύμφωνα με προχθεσινοβραδινή ανακοίνωση του προέδρου της ΔΕΥΑΤ, γεμίζουν καζάνια με το αγαθό πρώτης ανάγκης, όπως το νερό.

Στην προχθεσινή ανακοίνωση, που εστάλη στα ΜΜΕ λίγο μετά τις 9 το βράδυ, αναφερόταν: «Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανομβρίας και μεγάλης κατανάλωσης σε όλο το Δήμο Τριφυλίας, θα πρέπει να γίνονται διακοπές στην υδροδότηση των πόλεων τις νυκτερινές ώρες, ώστε να μπορούν να γεμίζουν οι δεξαμενές. Θα υπάρχει ανακοίνωση από την ΔΕΥΑΤ για τις ώρες και τις ημέρες που θα γίνονται διακοπές, όταν και όπου χρειαστεί.

Για σήμερα Τετάρτη, 5 Αυγούστου, θα γίνει διακοπή υδροδότησης ως εξής: για ΔΕ Κυπαρισσίας από ώρα 9:00 μ.μ. έως 6:00 π.μ. και θα αφορά κυρίως την κάτω πόλη λόγω μειωμένης στάθμης στην πηγή Κεφαλαρίου Βρυσών. Για ΔΕ Φιλιατρών λόγω χαμηλής στάθμης ύδατος στην πηγή Πλάτης θα γίνει διακοπή από απόψε 12:00 μ.μ. έως 6:00 π.μ. Για ΔΕ Γαργαλιάνων λόγω μειωμένης στάθμης ύδατος στην πηγή Αληκοντούζι δεν θα έχει νερό η περιοχή Χοχλαστή από ώρα 12:00 μ.μ. έως 6:00 π.μ.

Ζητάμε από όλους τους καταναλωτές την κατανόησή τους και παρακαλούμε να μη γίνεται σπατάλη νερού για οποιονδήποτε άλλο λόγο πλην της οικιακής χρήσης».

Χθες μέχρι τις 4:30 μ.μ. δεν είχε σταλεί ή γνωστοποιηθεί ανακοίνωση για διακοπές υδροδότησης για το βράδυ. Άγνωστο τί θα συνέβαινε. Λόγω των διακοπών υδροδότησης, στην Τριφυλία εκδηλώνονται αντιδράσεις τόσο των κατοίκων, όσο και επαγγελματιών, αφού ο κόσμος, όπως αναφέρουν πολλοί σε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πληρώνει δημοτικά τέλη ύδρευσης, που είναι ανταποδοτικά, αλλά ανταποδοτικότητα – διαπιστώνει –  δεν υπάρχει λόγω έλλειψης νερού σε σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις ντάλα καλοκαίρι…

Του Ηλία Γιαννόπουλου