Ερώτηση του Γιάννη Λαμπρόπουλου για την επανίδρυση Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών

Ερώτηση του Γιάννη Λαμπρόπουλου για την επανίδρυση Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών

Επανίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών ζητά ο βουλευτής Μεσσηνίας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Όπως σημειώνει σε ερώτησή του: «Στον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Φιλιατρών, με δέκα και πλέον χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και μερικές χιλιάδες επιπλέον οικονομικούς μετανάστες, το αστυνομικό τμήμα που υπήρχε καταργήθηκε με απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης. Η περιοχή είναι από τις πλέον εύφορες της πατρίδας μας, έχει μεγάλες καλλιέργειες κυρίως κηπευτικών και ελαιόδεντρων, στις οποίες απασχολούνται χιλιάδες μετανάστες.

Ως εκ τούτου, η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα είναι μεγάλη, με πρόσφατο τραγικό συμβάν την δολοφονία της άτυχης Φιλιατρινής συμπολίτισσάς μας.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες που καταβάλλει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, το κενό της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί.

Επειδή οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και αισθάνονται ανασφαλείς, ερωτάται ο κ. υπουργός: Πρόκειται να επανιδρύσει το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής και την εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών;».