Γνωριμία με το ανεξερεύνητο φαράγγι του Αρκαδικού ποταμού με τον «Ευκλή»

Γνωριμία με το ανεξερεύνητο  φαράγγι του Αρκαδικού ποταμού με τον «Ευκλή»

Την περασμένη Κυριακή, 23 Αυγούστου, οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» απόλαυσαν μια δροσερή κατάβαση – ποταμοδιάσχιση στον Αρκαδικό ποταμό και στο εντυπωσιακό, ανεξερεύνητο φαράγγι του.

Όπως τους ενημέρωσαν οι ντόπιοι, το συγκεκριμένο, έντονο ορειβατικό τμήμα του ποταμού, από το Σελλέικο γεφύρι έως την περιοχή «Διπόταμα», ο  «Ευκλής» είναι η δεύτερη ομάδα που το γνώρισε και το εξερεύνησε.

Στο όμορφο χωριό Σελλά Μεσσηνίας έκπληξη προκάλεσε το Λαογραφικό Μουσείο, με εκθέματα από μια παλαιότερη μορφή ζωής, για να μην ξεχνιούνται οι παραδόσεις.

Η δε πρόεδρος του συλλόγου, Ελένη Οικονομοπούλου, πρόσφερε στην πρόεδρο του χωριού, Χάιδω Παπαευθυμίου, για το Μουσείο και προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη των γονιών της Νικολάου και Φωτούλας, μια υφαντή «βελέντζα», μια χειροποίητη «μαγκούρα» και ένα «κατσόνι» ελιών.

Μιλώντας σχετικά η έφορος εκδρομών και μέλος του Δ.Σ., Αγγελική Ματσούκα, περιγράφει: «Αναζωογονητική ήταν η ορειβατική διάσχιση του Αρκαδικού ποταμού. Απολαύσαμε το περπάτημα στα δροσερά νερά του και παράλληλα θαυμάσαμε το σαγηνευτικό τοπίο από πανύψηλα δέντρα και χαμηλή καταπράσινη βλάστηση στις όχθες του.

Στην πορεία μας τεράστιοι επιβλητικοί βράχοι υψώνονταν κάθετα αφήνοντας στενά περάσματα, που με την αγριάδα τους γέμιζαν με δέος την ψυχή μας.

Στο τέλος της διαδρομής το ποτάμι μάς προκάλεσε να μπούμε στα νερά του και να κολυμπήσουμε.

Αισθάνθηκα τυχερή που ήρθα κοντά στην άγρια φύση, απόλαυσα τις ομορφιές της και συνειδητοποίησα τις δικές μου δυνάμεις.

Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία την πρόεδρο της Κοινότητας Σελλά, Χάιδω Παπαευθυμίου και τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Περιστεριάς, Αυγερινό Ράμμο».