H μάχη του Λάλα «ζωντανεύει» σε ταινία – ντοκιμαντέρ

H μάχη του Λάλα «ζωντανεύει» σε ταινία – ντοκιμαντέρ

Μια πολύ δημιουργική και φιλόδοξη προσπάθεια πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα ο νεοσυσταθείς Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» της Ηλείας, σε συνεργασία με τον κινηματογραφιστή και δημιουργό του καναλιού στο YοuTube  “MESSINIAVIEW”, Ιωάννη Κ. Μουτσούλα, σε κείμενα και διαλόγους του φιλόλογου-ιστορικού ερευνητή, Γεωργίου Κουρκούτα.

Η όλη προσπάθεια αφορά στην πραγματοποίηση μιας ταινίας – ντοκιμαντέρ με κύριο θέμα την ιστορική πολιορκία και την άλωση του Λάλα το διάστημα 29 Μαΐου έως 13 Ιουνίου 1821 στην ομώνυμη περιοχή, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης», του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάλα «Ο Άγιος Κωνσταντίνος», του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας, του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης «Ελληνομνήμονες» Καλαμάτας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγία Τριάδα» Καλαμάτας.

Τα γυρίσματα διήρκησαν έναν ολόκληρο μήνα και πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, όπως στη Νεράϊδα, στο Πούσι, στο Δούκα, στο Λάλα και στο δρυοδάσος της Φολόης.

Απλοί άνθρωποι και κάτοικοι αγκάλιασαν την όλη προσπάθεια με τη συμμετοχή τους τόσο στο ντοκιμαντέρ όσο και με τη διάθεση χώρων, όπως παραδοσιακών αρχοντικών, για τις ανάγκες των γυρισμάτων.