Καλαμάτα: Σε ύφεση η φωτιά στο Ασπρόχωμα (φωτογραφίες)

Καλαμάτα: Σε ύφεση η φωτιά στο Ασπρόχωμα (φωτογραφίες)

Νεότερη ενημέρωση 19:38

Λίγο μετά τις 7μ.μ. το βράδυ της Πέμπτης, η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Ασπρόχωμα παρουσιάζει ύφεση και βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. Υπάρχει μόνο ένα ενεργό μέτωπο, ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Περιοχές και χωριά των δήμων Καλαμάτας & Μεσσήνης, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και αρκετή ώρα.

Νεότερη ενημέρωση 17:54

Η φωτιά πέρασε την Ε.Ο. Καλαμάτας – Μεσσήνης και καίει και προς τη βόρεια πλευρά του δρόμου. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τον καταυλισμό Ρομά που βρίσκεται εκεί καθώς και για επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κλείσει ο δρόμος για Μεσσήνη και η κυκλοφορία διεξάγεται από τον περιμετρικό της Καλαμάτας.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη ενώ κινδυνεύουν επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή. Ρίψεις νερού κάνει και PZL της πολεμικής αεροπορίας.

Σε τρεις διαφορετικές εστίες, κυρίως σε καλάμια, ξέσπασε φωτιά λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή του Ασπροχώματος.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή καίει πλησίον του δρόμου Καλαμάτα – Μεσσήνης, στο ύψος του εργοστασίου “Αναγνωσταρά” και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να την περιορίσουν καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας