Κορωνοϊός: Στο ξενοδοχείο αναφοράς για τη Μεσσηνία βρίσκεται ο νεαρός Γερμανός και τα μέλη της οικογένειας του

Κορωνοϊός: Στο ξενοδοχείο αναφοράς για τη Μεσσηνία βρίσκεται  ο νεαρός Γερμανός και τα μέλη της οικογένειας του

Στο ξενοδοχείο αναφοράς για περιστατικά «Covid-19» βρίσκεται ήδη ο 19χρονος Γερμανός που διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό, σε εξέταση που υποβλήθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του, και έχει την ιατρική περίθαλψη που χρειάζεται ενώ θερμομετριέται  δυο φορές την ημέρα.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω ξενοδοχείο ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του Covid-19.  Στο ίδιο ξενοδοχείο, βρίσκονται από χθες και τα υπόλοιπα τέσσερα  μέλη της παρέας του, ύστερα από αίτημα που διατύπωσαν  και  το οποίο έγινε δεκτό, ώστε να μη παραμείνει στη χώρα μας μόνος του, τις ημέρες που πρέπει να βρίσκεται  σε καραντίνα.

Στην περιοχή της Δυτικής Μάνης, έχει επανέλθει η ηρεμία, καθώς, όπως τονίζουν κάτοικοι της περιοχής, είναι απόλυτα ελεγχόμενες οι επαφές που είχε ο «ασυμπτωματικός» ασθενής , ενώ παράλληλα τόσο στα τουριστικά καταλύματα όσο και στα καταστήματα εστίασης της περιοχής, τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Στο Ρίο ο 27χρονος Ελληνοαμερικανός

Την ίδια ώρα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα το οποίο αποτελεί Νοσοκομείο αναφοράς για την Πελοπόννησο βρίσκεται ο 27χρονος  Ελληνοαμερικανός, ο οποίος διακομίστηκε εκεί όταν διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό το απόγευμα της Τετάρτης, στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, καθώς υπενθυμίζουμε ότι εισήχθη με πνευμονική εμβολή και ύστερα διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός  στη νόσο.

Του Κώστα Γαζούλη