Μεσσήνη: Επίσημη «πρώτη» για τον Νίκο Κοτταρίδη ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Μεσσήνη: Επίσημη «πρώτη» για τον Νίκο Κοτταρίδη ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Αιχμές Τσώνη για την ανακοίνωση των πρώην συνεργατών του

Ο Νίκος Ξενογιάννης αντιπρόεδρος του  Δ.Σ. Μεσσήνης

Η πρώτη επίσημη παρουσία του Νίκου Κοτταρίδη, ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ήταν προχθές το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Μεσσήνης. Ο πρόεδρος του Σώματος Νίκος Φύκιρης, ευχήθηκε καλή θητεία και καλή συνεργασία στον κ. Κοτταρίδη, ενώ τον συνεχάρη  για την εκλογή του.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοτταρίδης ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του στη δημοτική ομάδα της «Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών»  που τον τίμησαν με την ψήφο τους, τονίζοντας ότι αντιλαμβάνεται το «βάρος» της ευθύνης που έχει αναλάβει. Πρόσθεσε δε, ότι κύριο μέλημά του θα είναι μια εποικοδομητική αντιπολίτευση με προτάσεις, ο έλεγχος της δημοτικής αρχής και βεβαίως η προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών.

Τον κ. Κοτταρίδη συνεχάρησαν ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Λάσκαρης και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Θεοδωρακόπουλος.

Αντιθέτως, αρκετές αιχμές είχαν τα «συγχαρητήρια» του τέως Δημάρχου Γιώργου Τσώνη, όχι σε προσωπικό επίπεδο για τον κ. Κοτταρίδη, αλλά προς το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της πρώην «δημοτικής του ομάδας». Ο κ. Τσώνης έδειξε ενοχλημένος με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πρώην συνεργάτες του μετά την ανακήρυξη του νέου επικεφαλής, και σχολιάζοντάς την δεικτικά σημείωσε ότι καταρχήν χαίρεται που «επιτέλους» αναγνωρίζουν έργο στην πρώην δημοτική αρχή, ενώ όσον αφορά στην κριτική για ελλιπή αντιπολίτευση τον τελευταίο χρόνο, τους κάλεσε να δουν τις παρουσίες στο Σώμα και ποιος έκανε αντιπολίτευση όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Κοτταρίδη. Από την πλευρά τους, τα μέλη της «Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών» δεν θέλησαν να απαντήσουν στον τέως δήμαρχο.

Ο Νίκος Ξενογιάννης

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου του Δ.Σ. Μεσσήνης Παναγιώτη Κανελλόπουλου, το Σώμα κλήθηκε προχθές το βράδυ να εκλέξει το νέο αντιπρόεδρο, θέση που αντιστοιχεί σε πρόσωπο προερχόμενο από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νίκος Κοτταρίδης, πρότεινε για τη θέση αυτή τον Νίκο Ξενογιάννη. Στην εκλογή με κάλπη που ακολούθησε, ο κ. Ξενογιάννης ανακηρύχθηκε αντιπρόεδρος του Σώματος, λαμβάνοντας 18 ψήφους, ενώ επίσης βρέθηκαν 10 λευκά και 2 άκυρα.

 Ο Νίκος Φύκιρης, πρόεδρος του Σώματος συνεχάρη τον κ. Ξενογιάννη για την εκλογή του ευχόμενος να έχουν μια αγαστή συνεργασία, ενώ από την πλευρά του ο κ. Ξενογιάννης ευχαρίστησε το Σώμα για την εκλογή του.

Του Κώστα Γαζούλη