Μεσσηνιακή Αμφικτυονία: Μαρίας Κάλλας, Ζορμπάς και Yianni στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Μαρίας Κάλλας, Ζορμπάς και Yianni στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Τρεις διάσημοι, με παγκόσμια αναγνώριση, η Μαρία Κάλλας καταγόμενη από τη Μεσσηνία, Ο Ζορμπάς που έδρασε στο Δήμο Δυτικής Μάνης και ο καλαματιανός Yianni (Γιάννης Χρυσομάλλης) υποδέχονται πλέον όλους όσοι έρχονται στη νότια Πελοπόννησο από το αεροδρόμιο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ» της Καλαμάτας.

Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία συνέλαβε και υλοποίησε την ιδέα σε συνεργασία με τον αερολιμενάρχη κ. Δημήτριο Μανδηλάρη. Οι επισκέπτες, ερχόμενοι στο χώρο παραλαβής των αποσκευών του αεροδρομίου, βλέπουν τρεις αφίσες διαστάσεων 1,60 Χ 1,00 μέτρα. με πρόσωπα που γνωρίζουν και αμέσως συνειρμικά διερωτώνται τί σχέση μπορούν να έχουν με τη Μεσσηνία. Η απορία τους λύνεται με το QR code reader/scanner που βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε εικόνας, από το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να πληροφορηθούν για τις διάσημες αυτές προσωπικότητες.

Η επιμέλεια των φωτογραφιών έγινε σε συνεργασία με τον πρόεδρο του  συλλόγου  των Αποφοίτων Μουσικού σχολείου Καλαμάτας κ. Γεώργιο Ηλιόπουλο και τη γραφίστρια κα Νίνα Καραλαζάρου.

Την Τετάρτη, 5 Αυγούστου,  ο Πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Καλαμάτας, ο Συμπρόεδρος κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, ο Αερολιμενάρχης κ. Δημήτριος Μανδηλάρης  και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμφικτυονίας κ.κ. Παναγιώτης Λούτος, Έφη Μπούνα, Κέλλυ Μακροπούλου και Παναγιώτης Μπαζίγος δημοσιοποίησαν το γεγονός.