Πάρτι με 500 άτομα σε βίλα στη Μύκονο – Συνελήφθη ζευγάρι που «έσπασε» την καραντίνα

Πάρτι με 500 άτομα σε βίλα στη Μύκονο – Συνελήφθη ζευγάρι που «έσπασε» την καραντίνα

Λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο, η αστυνομία συνέλαβε, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενοικιαστή βίλας στην περιοχή της Φτελιάς, στην οποία βρισκόταν σε εξέλιξη ιδιωτικό πάρτι.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ζευγάρι αλλοδαπών από την Ισπανία που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό και βρισκόταν σε καραντίνα, συνελήφθη στο πάρτι και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς για κατοχή ναρκωτικών και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι κανονικά έπρεπε να βρίσκονταν σε ξενοδοχείο αναφοράς, αλλά έσπασαν την καραντίνα και πήγαν στο πάρτι, όπου εκτιμάται ότι βρίσκονταν περίπου 500 άτομα.

Κατά του συλληφθέντα εκμισθωτή της βίλας σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Υπενθυμίζεται ότι για τη Μύκονο και τη Χαλκιδική από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα τίθενται σε ισχύ ειδικά περιοριστικά μέτρα, καθώς αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, πάρτι, πανηγύρια, λιτανείες και λαϊκές αγορές.

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο, ενώ στα εστιατόρια επιτρέπονται έως 4 άτομα ανά τραπέζι και μόνο σε περίπτωση πρώτου βαθμού συγγένειας ο αριθμός ανεβαίνει στα 6 άτομα.

Τέλος, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

kathimerini.gr