Reunion 30 χρόνια μετά – Απόφοιτοι ΓΕΛ Κυπαρισσίας 1990 έσμιξαν το Σάββατο

Reunion 30 χρόνια μετά – Απόφοιτοι ΓΕΛ Κυπαρισσίας 1990 έσμιξαν το Σάββατο

Reunion 30 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους, από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας, το 1990, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Καρνάγιο» στην Κυπαρισσία!

Η συνάντηση ήταν γεμάτη αναμνήσεις, χαμόγελα και γλέντι! Μεγάλη η συμμετοχή παλιών συμμαθητών και ακόμα μεγαλύτερη η χαρά κι ο ενθουσιασμός τους που έσμιξαν!

Είδαν αγαπημένα πρόσωπα που ο χρόνος και τα χιλιόμετρα έχουν σε απόσταση, αλλά πάντα στην καρδιά τους υπάρχει ζεστή η θέση από τις σχολικές θύμησες. Θύμησες αλλοτινών εποχών στα σχολικά θρανία, με φλερτ, έρωτες, διαβάσματα, ξενύχτια, αλλά και την πενταήμερη εκδρομή τους! Έντονα τα συναισθήματα που δύσκολα περιγράφονται με λέξεις και αποτυπώνονται στο χαρτί!

Ραντεβού ζωής, θα λέγαμε, 30 χρόνια μετά! «30 χρόνια πώς να τα χωρέσεις μέσα σε μια συνάντηση, μέσα από μια ματιά; Αγαπητές μου κι αγαπητοί μου, ξέρω ότι σας έλειψαν οι κοπάνες, τα πειράγματα, οι ανωριμότητες των μαθητικών σας χρόνων… γι’ αυτό κι αποφάσισα μετά 30 χρόνια να “χτυπήσω” για άλλη μια φορά το κουδούνι και να σας συγκεντρώσω σε αυτό το reunion…», είπε η «ψυχή» της διοργάνωσης που ανέλαβε την πρωτοβουλία, Σοφία Αλεξανδροπούλου. «Βρισκόμαστε τριάντα χρόνια μετά… κι εκείνο που κυριαρχεί είναι τα μάτια που βλέπω γύρω μου. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Η λάμψη ευτυχώς δεν έφυγε από τα μάτια κανενός μας, όπως δεν έφυγε και η διάθεση από την ψυχή μας, για όλο καλύτερα πράγματα. Κι ας πέρασαν τριάντα χρόνια… Είμαστε στο 2020 έχοντας διαγράψει πολλές προσωπικές διαδρομές με δυσκολίες, επιτυχίες, ευτυχισμένες και δύσκολες στιγμές. Τελικά όμως, αυτό δεν είναι η ζωή; Σήμερα θα κάνουμε ένα όμορφο ταξίδι στο παρελθόν… με χαμόγελο… θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω… και με μια αίσθηση νεότητας θα ξετυλίξουμε το λεύκωμα των αναμνήσεων, θα αναπολήσουμε τα πειράγματα, τα γέλια… θα ανασύρουμε στιγμές και περιστατικά… θα ξαναστήσουμε το παζλ των μαθητικών μας χρόνων, με φόντο μια απέραντη τρυφερότητα και μια απερίγραπτη οικειότητα. Τα μαθητικά χρόνια, μια εφηβεία ανεμελιάς και αθωότητας, που μπορεί να έφυγαν, αλλά μένουν χαραγμένα για πάντα στη μνήμη, σφραγισμένα με τη χαρά και τη φρεσκάδα εκείνης της εποχής. Υπήρξαμε τυχεροί γιατί το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ μας,  μας έκανε να συναντηθούμε, οι περισσότεροι, εδώ σήμερα και επιβεβαιώσαμε πως διαφορετικοί άνθρωποι, που χάραξαν ο καθένας το δικό του μοναδικό δρόμο στη ζωή, μπορούν να παραμένουν φίλοι όταν υπάρχει αγάπη» τόνισε και συμπλήρωσε «Από καρδιάς να εκφράσω, εκ μέρους όλων των συμμαθητών, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές μας που μας έκαναν την ιδιαίτερη τιμή να είναι σήμερα μαζί μας, δίνοντας με την παρουσία τους έναν ιδιαίτερο τόνο στη συνάντησή μας. Σας ευχαριστούμε για όλα όσα μας προσφέρατε απλόχερα εκείνα τα χρόνια!». Ο λόγος για τους Νίκο Μελά, Κατερίνα Πρίτσα, Θεόδωρο Κονδυλόπουλο, Ρούλα Βασιλείου, Γιάννη Φιτσώρο και Νίκη Ζόμπολα.

Εκτός από τη χαλαρή κι ευδιάθετη κουβέντα, όλες και όλοι μαζί απόλαυσαν το γεύμα τους με θέα το λιμάνι και το Κάστρο, ατενίζοντας τον ορίζοντα του Κυπαρισσιακού κόλπου, αλλά και χόρεψαν από καλαματιανό και τσάμικο, χασαποσέρβικο, μέχρι και σε latin ρυθμούς! Ήταν, πραγματικά, ραντεβού ζωής! Στο reunion συμμετείχαν οι συμμαθητές: Σοφία Αλεξανδροπούλου, Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, Νίκος Αντωνόπουλος, Παναγιώτα Γερμανού, Ηλίας Γιαννόπουλος, Παντελής Γκολφόπουλος, Ιωάννης Δημητρόπουλος, Διονύσης Ζερβής, Ισμήνη Καλογιάννη, Χριστίνα Κατσαργύρη, Αγάθη Κουτσούλη, Γιάννα Κωνσταντέλου, Μαίρη Λαμπροπούλου, Κώστας Μπούρας, Άσπα Νικολοπούλου, Κατερίνα Πλέτσα, Γιάννης Σαλιγκαριάς, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Νίκος Σταθόπουλος, Γιώργος Τσατραφίλης, Γεωργία Φωτεινοπούλου και Παναγιώτης Χρονόπουλος.

Του Ηλία Γιαννόπουλου