Συνεχίζεται η αναμονή στην Καλαμάτα, το μπαλάκι σε Αυγενάκη για Football League ή ενωμένη Β’ Εθνική

Συνεχίζεται η αναμονή στην Καλαμάτα, το μπαλάκι σε Αυγενάκη για Football League ή ενωμένη Β’ Εθνική

Πραγματοποιήθηκε χθες η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία  του ανεξαρτήτου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA  κ. Πετρ Φούσεκ, αλλά όσον αφορά στη Football League και το σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται τελικά τη νέα σαιζόν η Καλαμάτα, δεν διαφώτισε και πολύ τα πράγματα, πετώντας το …μπαλάκι στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη. Ειδικότερα, στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφέρονται τα παρακάτω, όσον αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, αλλά και άλλα ζητήματα:

-Ενέκρινε, βάσει του άρθρου 79 του ΚΑΠ και της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, αναφορικά με τις τροποποιήσεις των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων λόγω των συνεπειών του Covid-19, πρόταση αναδιάρθρωσης της Super League 2 – Football League, ούτως ώστε κατά την προσεχή αγωνιστική περίοδο η Super League 2 να διεξαχθεί με 18 ομάδες και η Football League με 16 ομάδες. Αποφασίστηκε επίσης να υποβληθεί αίτημα στον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, προκειμένου να προχωρήσει νομοθετικά σε κατάργηση της Football League, λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων. Στην περίπτωση που το αίτημα γίνει αποδεκτό, η Super League 2 θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους.

– Να υποβληθεί αίτημα προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, για διμερή συνάντηση, προκειμένου να του κατατεθούν γραπτά οι απόψεις της ΕΠΟ αναφορικά με τις προτεινόμενες διατάξεις στο Σ/Ν για τον Αθλητισμό, που βρίσκεται σε διαβούλευση και αφορούν στο ποδόσφαιρο.

– Ενέκρινε τους κανονισμούς αγωνιστικής περιόδου 2020-21 για τις αναπτυξιακές ηλικίες και τις σχολές προπονητών ποδοσφαίρου.

– Για θέματα της Κ.Ε.Δ. στη συνεδρίαση της Ε.Ε. παρέστη ο πρόεδρός της κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος έκανε την πρώτη του εισήγηση προς την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., αναφέροντας ότι «στις προτεραιότητές του ανήκουν η βελτίωση της Ελληνικής Διαιτησίας, η συνέχιση του πετυχημένου μοντέλου λειτουργίας του VAR και η αναβάθμιση της συμμετοχής των Ελλήνων διαιτητών στις διεθνείς διοργανώσεις». Ο κ. Κλάντενμπεργκ επισημοποίησε ότι μέλη της Κ.Ε.Δ. θα είναι οι κ.κ. Άλαν Σνόντι (αναπληρωτής πρόεδρος) και Ζοάο Καπέλα και ανακοίνωσε ότι η πλήρης σύνθεση της Κ.Ε.Δ. θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς εβδομάδες. 

– Κατόπιν αιτήματος του νέου προέδρου της Κ.Ε.Δ., η Ε.Ε. αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής, αποτελούμενης από τον ίδιο και τα μέλη της κ.κ. Δημητρίου, Αντωνίου, Παπαχρήστου και Διακοφώτη, η οποία θα ρυθμίσει διαδικαστικά ζητήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.