Ανακοίνωση-έκκληση της ΠΑΕ Καλαμάτα προς βουλευτές για αναδιάρθρωση

Ανακοίνωση-έκκληση της ΠΑΕ Καλαμάτα προς βουλευτές για αναδιάρθρωση

Μετά και τις χθεσινές αποφάσεις των ομάδων της Super League 2 που ενέκριναν την προκήρυξη του δικού τους πρωταθλήματος, προγραμματίζοντας κλήρωση και σέντρα με τις υπάρχουσες 12 ομάδες της κατηγορίας, οι τελευταίες ελπίδες των ομάδων της Football League για αναδιάρθρωση εναποτίθενται στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το νέο αθλητικό νόμο, με την ΠΑΕ Καλαμάτα να ζητάει από τους Βουλευτές Μεσσηνίας να στηρίξουν σχετική τροπολογία. Αναλυτικά σε χθεσινή επιστολή η μελανόλευκη ΠΑΕ αναφέρει:

Όπως γνωρίζετε, την αγωνιστική περίοδο 2019-20 η Καλαμάτα παρ’ ότι ανέβηκε από την τρίτη Εθνική στις επαγγελματικές κατηγορίες, τον Μάιο του 2019 ψηφίστηκε ο νόμος 4603/19, γνωστός και ως νόμος Βασιλειάδη, ο οποίος μεταξύ των άλλων εφηύρε μια τρίτη επαγγελματική κατηγορία που ονομάστηκε Φούτμπολ Λιγκ. Κατά αυτόν τον τρόπο χάθηκε η ευκαιρία να αγωνιστούμε στην Σούπερ Λιγκ 2!

Από τον Μάρτιο και μετά, την έξαρση του Covid 19 και την μη ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων μας, η ΕΠΟ και οι περισσότερες ΠΑΕ ζήτησαν την κατάργηση της Φούτμπολ λιγκ για να αποκατασταθεί η αδικία που επέφερε ο νόμος Βασιλειάδη και για να αντιμετωπιστούν τα πρόσθετα προβλήματα στο  επαγγελματικό ποδόσφαιρο που επέφερε η πανδημία. Η ΕΠΟ πρότεινε μετά από μακρά επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, τη συγχώνευση των Super League 2 και Football League με τη δημιουργία μιας επαγγελματικής κατηγορίας – δεύτερης τη τάξει – με τη συμμετοχή των ομάδων της SL2, της FL και των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής, καθώς και τη διενέργεια του πρωταθλήματος σε δύο ομίλους (Βόρειο και Νότιο).

Την απόφαση της ΕΠΟ στηρίζουν είκοσι δύο (22) συνολικά ομάδες, οι περισσότερες των οποίων έχουν έδρα την επαρχία και δεν έχουν οικονομικά εκκρεμή ζητήματα με τρίτους, απασχολούν χιλιάδες ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές, και εργαζομένους. Με την παρούσα σας καλούμε να αφουγκραστείτε τον παλμό της επαρχίας, των ανθρώπων που απασχολούνται στις ενδιαφερόμενες ΠΑΕ, την ανάγκη να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό επαγγελματικό ποδοσφαιρικό προϊόν, χωρίς να αδικηθούν οι ομάδες της Super League 2 αναφορικά προς τα έσοδά τους και να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις την προτεινόμενη λύση, η οποία κανένα δε ζημιώνει, ενώ η άμεση εφαρμογή της θα επιφέρει τη ζητούμενη ηρεμία στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ώστε να καθορισθούν άμεσα με νομοθετική ρύθμιση όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες για τη συγχώνευση των κατηγοριών και τη δημιουργία δύο Ομίλων.

Αύριο (17/9, σ.σ. σήμερα), θα συζητηθεί και θα ψηφισθεί το αθλητικό νομοσχέδιο, ενώ θα κατατεθεί και τροπολογία από κοινοβουλευτική ομάδα, για την εν λόγω αναδιάρθρωση. Με τη βεβαιότητα ότι η λύση αυτή θα ωφελήσει κυρίως το ποδόσφαιρο και τις τοπικές κοινωνίες, παρακαλούμε να προβείτε στις δικές σας ενέργειες ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να αποκατασταθεί η αδικία.

Σέντρα στις 24 Οκτώβρη με 12 ομάδες αποφάσισε η Super League 2!
Η Super League 2 αποφάσισε να λύσει μόνη της το γόρδιο δεσμό της πολυθρύλητης αναδιάρθρωσης δημιουργώντας ντε φάκτο κατάσταση, μέσα από τις   αποφάσεις του ΔΣ, το οποίο συνεδρίασε χθες με τηλεδιάσκεψη. Πιο συγκεκριμένα προχώρησε σε έγκριση της προκήρυξης της κατηγορίας, με την υπάρχουσα σύνθεση των 12 ομάδων, ορίζοντας η κλήρωση του πρωταθλήματος να γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου και πρώτη σέντρα  στις 24 Οκτωβρίου με 12 ομάδες όπως ορίζει η προκήρυξη μετά και την.

Επιπλέον, την επόμενη σεζόν οι ομάδες θα γίνουν 14 με άνοδο 4 ΠΑΕ από την Football League.

Σε ό,τι αφορά τον Πλατανιά που όπως όλα δείχνουν οδεύει στα τοπικά καθώς φέρεται να μη δήλωσε συμμετοχή στην SL2, στη διοργανώτρια θα περιμένουν έως σήμερα για να φανεί εάν και κατά πόσο υπάρχει καθυστέρηση στο παράβολο λόγω κατάθεσης από άλλη τράπεζα. Σε περίπτωση που δεν φανούν τα χρήματα σε 24 ώρες, τη θέση του στο πρωτάθλημα θα πάρει ο Διαγόρας.

Παράλληλα, εάν κάποια ΠΑΕ δηλώσει αδυναμία συμμετοχής, τότε η θέση θα καλυφθεί από ομάδα της FL.

Η επίσημη ανακοίνωση:
“Κατά τη σημερινή συνάντηση της Super League 2, το διοικητικό συμβούλιο έλαβε ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:

1. Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2020-21 και απεστάλη στην Ε.Π.Ο. προς τελική έγκριση.

2. Η κλήρωση αυτού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020.

Λόγω των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid -19 θα υπάρξει ενημέρωση για τη διαδικασία σε επόμενο έγγραφο.

3. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 24 Οκτωβρίου 2020.

4. Πρόταση του δ.σ. είναι ο προβιβασμός δυο (2) ομάδων στην Super League 1 και ο υποβιβασμός ισάριθμων (2) στην Football League.

5. Το πρωτάθλημα της Super League 2 για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες. Θα προβιβαστούν τέσσερις (4) από την Football League.”