«Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για το 2021» από το Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας

«Ανοιχτή πρόσκληση για  υποβολή προτάσεων για το 2021» από το Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας

Το Συμβούλιο Κοινότητας Καλαμάτας καλεί τους δημότες της πόλης να καταθέσουν προτάσεις αναβάθμισης της περιοχής, προκειμένου να ενταχθούν στο σχέδιο το οποίο θα υποβάλει στο πλαίσιο διαμόρφωσης προτάσεων για τον προϋπολογισμό του Δήμου Καλαμάτας για το 2021.

Οι προτάσεις μπορούν να σταλούν στο facebook (Κοινότητα Καλαμάτας) ή να αποσταλούν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: koinotita.kalamatas@kalamata.gr.pil.messinia@gmail.com μέχρι και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρονται μεταξύ άλλων: “Η Κοινότητα Καλαμάτας δεν έχει προγραμματικό λόγο μέσα από πολιτικές ή άλλες αφετηρίες, ούτε δικό της προϋπολογισμό για την υλοποίηση έργων, αλλά είναι ο θεσμός που εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας και προσπαθεί να αναδείξει τα ζητήματα κυρίως των γειτονιών, να ευαισθητοποιήσει για τοπικά προβλήματα, να χτίσει γέφυρες συνεργασίας και δρόμους δημιουργικότητας, να προτείνει λύσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων, να προωθήσει ενέργειες που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, να ενισχύσει συλλογικότητες και εθελοντικές πρωτοβουλίες.

Δηλώνουμε εθελοντές και ως εθελοντές σε αυτήν πορεία καλούμε και άλλους να μας πλαισιώσουν, καλούμε όλους με αλληλεγγύη και ευθύνη να συμμετέχουμε για την Καλαμάτα που αγαπάμε.

Στιγμή, όμως, δεν τα παρατάμε. Δίπλα στους συμπολίτες  μας, μαζί τους, προωθούμε ενέργειες οι οποίες εξυπηρετούν τον ευπρεπισμό της πόλης μας, την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική μέριμνα, συνθήκες υγιεινής, ισοτιμία παροχών διαβίωσης, δραστηριότητες  πολιτισμού και αθλητισμού, για τα οποία όλοι πληρώνουμε και είναι ανταποδοτικά μέσω των δημοτικών τελών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΚ.

Κάποιοι ίσως προβληματίζονται βλέποντας μια ενεργή Κοινότητα, μία ζωντανή Κοινότητα και κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την αποστολή μας. Εμείς θα είμαστε εδώ με επιμονή να αγωνιζόμαστε για την ισότιμη μεταχείριση όλων και να γινόμαστε η «φωνή» του δημότη, της γειτονιάς, του αυτονόητου, της μη χρήσης εξουσίας, της αισιόδοξης πλευράς με την εμπλοκή στα κοινά!

Η Καλαμάτα αξίζει καλύτερα! Θέλαμε και θέλουμε να συνεργαστούμε με φορείς και πρόσωπα και αυτό συνεχίζουμε!”.