Αρχαία Θουρία: Ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει με πράξεις το ανασκαφικό έργο

Αρχαία Θουρία: Ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει με πράξεις το ανασκαφικό έργο

Τριετής χρηματοδότησητου ανασκαφικού έργου

Την απόφασή του να στηρίξει o Δήμος Καλαμάτας έμπρακτα και ουσιαστικά το σπουδαίο ανασκαφικό έργο που εξελίσσεται στην Αρχαία Θουρία, έκανε γνωστή χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τη διευθύντρια των ανασκαφών, Ξένια Αραπογιάννη.

Ο δήμαρχος και η επίτιμη διευθύντρια Αρχαιοτήτων συμφώνησαν σε κοινό βηματισμό προκειμένου να υποστηριχθεί το ανασκαφικό έργο, μέσω -μεταξύ άλλων- σταθερής χρηματοδότησης.

Από το δήμαρχο δόθηκαν οδηγίες να συνταχθεί κείμενο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου, της Κοινωφελούς Επιχείρησης “Φάρις» και της “Εταιρεία των Φίλων της Αρχαίας Θουρίας”. 

Στην Προγραμματική Σύμβαση, 3ετούς διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης, θα καθορίζεται ως χρηματοδότηση του ανασκαφικού έργου το ποσό των 90.000 ευρώ, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για υποστηρικτικές εργασίες (προσβασιμότητα, παροχή νερού, υλικοτεχνική κάλυψη κ.ά.).

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Συνεχίζουμε με πράξεις να στηρίζουμε το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Θουρία. Με την κα Αραπογιάννη έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε μέσω μίας Προγραμματικής Σύμβασης, ώστε να διασφαλίσουμε μία σταθερή χρηματοδότηση και υποστήριξη του σπουδαίου ανασκαφικού έργου που εξελίσσεται στην περιοχή».

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές του τρέχοντος μήνα ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος είχε επισκεφθεί τον ανασκαφικό χώρο και είχε δώσει οδηγία προκειμένου η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου να προχωρήσει σε καταγραφή των όσων απαιτούνται να υλοποιηθούν ως έργα ή παρεμβάσεις στην περιοχή σχετικά με την προσβασιμότητα και τη βελτίωση του δρόμου προς τον αρχαιολογικό χώρο, κάτι που προφανώς εν συνεχεία θα γίνει σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Παράλληλα, συζήτησε με την κα Αραπογιάννη και θέματα που άπτονται της χρηματοδότησης, καθώς ο Δήμος εδώ και χρόνια συνδράμει οικονομικά το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Θουρία.

Α.Π.