Δεν είναι εύκολη απόφαση να κλείσουν τα σχολεία…

Δεν είναι εύκολη απόφαση  να κλείσουν τα σχολεία…

Το πολύ εύκολο για κάθε δήμαρχο θα ήταν η απόφαση, όταν ακούει για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, να κλείσει τα σχολεία. Όμως, πού θα μείνουν όλα αυτά τα παιδιά; Τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι γονείς; Έτσι και προχθές δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση, όταν βγήκε ένας βουλευτής – μετεωρολόγος σε κανάλι και είπε ότι θα έπρεπε σε Μεσσηνία, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία να κλείσουν τα σχολεία. 

Φυσικά, η μεγαλύτερη «αγωνία» ήταν κυρίως για τα σχολεία της Καλαμάτας, που αφορούν πληθυσμιακά και περισσότερο κόσμο. Αρκετοί γονείς αλλά και δάσκαλοι/καθηγητές ρωτούσαν αν ο δήμαρχος πήρε κάποια απόφαση. Απ’ όσο γνωρίζω, ο Θανάσης Βασιλόπουλος καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης ήταν σε επαφή με την Πολιτική Προστασία και τον αρμόδιο υπουργό κ. Χαρδαλιά. Το «εύκολο», για να είναι αρεστός, θα ήταν να πει «κλείνω» τα σχολεία… Προτίμησε όμως, σωστά για εμένα, να ακούσει τους «ειδικούς». Το ίδιο έκαναν και οι Δήμοι Μεσσήνης και Οιχαλίας… 

Ελπίζω τους «ειδικούς» να συμβουλεύτηκαν και οι Δήμοι που πήραν την απόφαση να κλείσουν τελικά τα σχολεία. 

Πάντως, όπως αποδείχθηκε, έχει γίνει μάθημα και υπό περισσότερο αντίξοες καιρικές συνθήκες από αυτές που επικρατούσαν χθες, και είναι σίγουρο ότι θα ξαναγίνει.

Κ. Γαζ.