Δόθηκαν οι υποτροφίες από τα Κληροδοτήματα Λυκούργου Σκιά

Δόθηκαν οι υποτροφίες  από τα Κληροδοτήματα Λυκούργου Σκιά

Τις επιταγές που αντιστοιχούν στις υποτροφίες από τα έσοδα του Κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά του Δήμου Καλαμάτας παρέλαβαν χθες οι δικαιούχοι ή εκπρόσωποί τους. Το ποσόν που αντιστοιχεί σε κάθε υπότροφο αριστούχο φοιτητή ανέρχεται σε 4.800 ευρώ ετησίως.

Οι φοιτητές που ενισχύονται για την περίοδο 9ος 2019 – 8ος 2020 είναι 8 παλιοί υπότροφοι και 2 καινούργιοι, όλοι με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις. Τις επιταγές επέδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και άλλοι αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας.

Πριν από την επίδοση των επιταγών, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: «Ας είναι αιωνία η μνήμη του Λυκούργου Σκιά.  Ο Λυκούργος Σκιάς γεννήθηκε το 1912, πέθανε το 2000, ήταν ανώτερος δημόσιος υπάλληλος και όλη την περιουσία του την έδωσε στο Δήμο Καλαμάτας, με την προϋπόθεση τα έσοδα από αυτή την περιουσία να γίνονται υποτροφίες, να υποστηρίζονται τα παιδιά που έχουν καλές επιδόσεις και φοιτούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο αείμνηστος Λυκούργος Σκιάς έχει δωρίσει στο Δήμο σημαντικά ακίνητα. Διέθεσε τα πάντα για το κοινωνικό σύνολο.

Η επιλογή γίνεται από μία επιτροπή, στην οποία μετέχει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου.

Στην επιτροπή δεν υπάρχει εκπροσώπηση του Δήμου. Εμείς ως Δήμος οφείλουμε να αξιοποιούμε τα ακίνητα που έχουν διατεθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να συγκεντρώνονται όσο περισσότερα χρήματα γίνεται και να τα διαθέτουμε σε σας, ώστε να μπορείτε να σπουδάσετε.

Να πούμε ότι η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2008, από τον τότε δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και με την καλή διαχείριση του κληροδοτήματος ο Δήμος έχει διαθέσει μέχρι σήμερα περί τα 600.000 ευρώ».

Οι υπότροφοι είναι οι εξής: Παρασκευόπουλος Παναγιώτης του Φώτη, Ζυγοράκη Ελένη – Άννα του Διονυσίου, Μπούχαλης Βασίλης του Ευαγγέλου, Ηλιοπούλου Μαρία του Άγγελου, Σαραντοπούλου Δανάη- Ευσταθία του Δημητρίου, Σεντεμέντε Μαγδαληνή του Βασιλείου, Μπιτσάνη Κωνσταντίνα του Γρηγορίου, Πετρομιχελής Δημήτρης του Παναγιώτη, Βαγγελή Σουζάνα του Αντρέα (νέα υπότροφος) και Καρακαϊδού Άρτεμις του Νικολάου (νέα υπότροφος).