Εκτός παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος

Εκτός παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος

Η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας είχε και… παράπλευρες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες κυοφορούνταν εδώ και καιρό, αλλά οριστικοποιήθηκαν.

Ο λόγος για τις σχέσεις της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε”, Μαρίας Οικονομάκου, με το δημοτικό σύμβουλο που εξελέγη με το συνδυασμό της, Γιάννη Ζαφειρόπουλο. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι οι δύο πλευρές βάδιζαν αντίθετα εδώ και καιρό, κάτι που προχθές επιβεβαιώθηκε.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του θέματος για τα αρχαία της Υπαπαντής η Μαρία Οικονομάκου ανακοίνωσε ότι τα μέλη της δημοτικής της ομάδας είναι ελεύθερα να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Κι ενώ ο Λεωνίδας Λιάππας και η Ελένη Γκλεγκλέ ψήφισαν μαζί με τη Μαρία Οικονομάκου υπέρ της πρότασης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος διαφοροποιήθηκε και απείχε από την ψηφοφορία.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι ο ίδιος παραιτείται από όλες τις επιτροπές που έχει εκλεγεί ή οριστεί. Μάλιστα, προσεχώς θα το κάνει και εγγράφως γνωστό.

Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι κατά το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό να προσχωρήσει στην παράταξη του Θανάση Βασιλόπουλου.

Υπενθυμίζουμε ότι με τη Μαρία Οικονομάκου είχε εκλεγεί και ο Παύλος Κλάδης, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε αμέσως μετά τη διακοπή της συνεργασίας της παράταξης με τη Δημοτική Αρχή, την οποία και στηρίζει σήμερα.

Α.Π.