Εντυπωσίασε η «Σύντηξη» στην παρθενική της εμφάνιση

Εντυπωσίασε η «Σύντηξη» στην παρθενική της εμφάνιση

Την παρθενική της εμφάνιση έκανε η νέα εφηβική θεατρική ομάδα «Σύντηξη» της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας το περασμένο Σάββατο, εντυπωσιάζοντας τους θεατές που γέμισαν το αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, κρατώντας βέβαια τις απαραίτητες αποστάσεις και φορώντας μάσκες προστατευτικές.

Η παράσταση περιείχε δύο ενότητες. Η πρώτη ήταν ένας θεατρικός αυτοσχεδιασμός, με τον οποίο τα μέλη της ομάδας είχαν σχεδιάσει χορευτικά υπό τους ήχους έντονης μουσικής τη σημασία της λέξης «σύντηξη». Έδειξαν με τα σώματά τους ότι η σύντηξη είναι η συνένωση ελαφρών πυρήνων (που είναι ο καθείς από αυτούς) σε βαρύτερους, με ταυτόχρονη απελευθέρωση ενέργειας.

Στο ίδιο μήκος κύματος αισθητικής κύλησε και η δεύτερη ενότητα, που ήταν η θεατροποίηση του δημοτικού τραγουδιού «Του νεκρού αδελφού». Η παράσταση περιείχε στοιχεία αφήγησης, κουκλοθέατρου, θεάτρου σκιών. Οι ευρηματικές εικόνες, οι σκηνοθετικές δράσεις, οι αυτόματες αλλαγές ρόλων, οι υπέροχοι φωτισμοί και τα εφέ του Γιώργου Ηλιόπουλου, ο ρυθμός μέσα από τα κρουστά που γέμιζαν ενέργεια το Κάστρο, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα μυθική. Το πέρασμα μέσα από την «Πύλη των κόσμων», του κόσμου της «ζωής» της μάνας και της Αρετής και του κόσμου του «θανάτου» μέσα από τον Κωνσταντή, έφεραν συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια των θεατών.