Εξόρμηση σε Καλαμάκι και Πεταλίδι με τις «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης»

Εξόρμηση σε Καλαμάκι και Πεταλίδι με τις «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης»

Περιήγηση στο Καλαμάκι και το Πεταλίδι προγραμματίζουν οι “Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης” την προσεχή Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη συμμετοχή.

Με μια δράση που “αποχαιρετά” το καλοκαίρι, οι Αρχιτεκτονικές Διαδρομές “ανακαλύπτουν” την αρχιτεκτονική των βράχων στην ειδυλλιακή παραλία του Μαματά στο Καλαμάκι και θα αναζητήσουν τις “Σπηλιές” που αποτελούν ένα κρυφό μυστικό από τους περισσότερους και συνάμα σημείο αναφοράς για τους ντόπιους.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στο Πεταλίδι και θα περπατήσουν σε σημεία με ιδιαίτερα έντονο το στοιχείο της αρχιτεκτονικής του χωριού που φλερτάρει με τη θαλασσινή αύρα στο πέρασμα των αιώνων. Άλλωστε, είναι γνωστό πως σε αυτόν τον τόπο, κάτι που ομολογούν άλλωστε σπουδαία ευρήματα, υπάρχει πλούσιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Ως σημείο εκκίνησης έχει ορισθεί η Μεσσήνη στις 4.00 μ.μ., ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα: 4.30 στην παραλία του Μαματά και 7.00 στην παραλία Πεταλιδίου.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναζητήσουν όσοι ενδιαφέρονται στην ομάδα “Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης” στο facebook και στο τηλέφωνο 6945568387 (συντονιστής Γιάννης Λάσκαρης).