Φυτεία με 33 δενδρύλλια σε δασική περιοχή στο Μαργέλι

Φυτεία με 33 δενδρύλλια  σε δασική περιοχή στο Μαργέλι

Συνελήφθη από τη δίωξη ναρκωτικών 56χρονος

Χασισοφυτεία με 33 δενδρύλλια εντόπισαν και κατέστρεψαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας σε δασική περιοχή στο χωριό Μαργέλι του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ενώ ως καλλιεργητή της συνέλαβαν έναν 56χρονο.

Παράλληλα, σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του βρήκαν χασίς και όπλα.

Από το ελικόπτερο

Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, εντόπισαν αρχικά τη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης από αέρος στη δασική περιοχή «Βρυσούλες» του χωριού Μαργέλι του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Στη συνέχεια  η φυτεία  εντοπίσθηκε και από το έδαφος και τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση. Το πρωί της Κυριακής εμφανίσθηκε στην περιοχή ο 56χρονος με πρόθεση, σύμφωνα με την Αστυνομία, να ποτίσει τα φυτά και ξεκίνησε να τα φροντίζει. Συνελήφθη δε για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Περιφραγμένη με κλαδιά

Η φυτεία είχε καλλιεργηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, εμβαδού περίπου 60 τ.μ. Το σημείο ήταν περιφραγμένο με κλαδιά και κορμούς για να αποτρέπεται η είσοδος ζώων που μπορούσαν να χαλάσουν τα φυτά. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί από την έρευνα στο χώρο, ο 56χρονος πότιζε τα φυτά με μπιτόνια, τα οποία γέμιζε από παραπλήσιο ρέμα.

Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 33 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρων περίπου, καθώς και αντίστοιχος αρδευτικός εξοπλισμός.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 56χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα,  ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας 15 εκατοστών, μία ξιφολόγχη, 25 φυσίγγια, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 28,6 γραμμαρίων ζυγαριά ακριβείας και κινητό τηλέφωνο.

Ο 56χρονος χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη