Για ποιον λόγο τιμωρείται η Δ.Ε. Αετού;

Για ποιον λόγο τιμωρείται η Δ.Ε. Αετού;

Ο Δήμος Αετού είχε δύο καινούρια πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4 πλήρως εξοπλισμένα. Δωρεά του Ιδρύματος Λάτση (MAZDA KHH 2845) και της ΚΕΔΚΕ- ΤΕΔΚ Μεσσηνίας (NISSAN KHH 3816), αντίστοιχα, μετά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής περιόδου 2007-2010.

Τα αυτοκίνητα έσωσαν πολλές φορές ζωές και περιουσίες, εμπέδωσαν αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή, βοηθούσαν και σε άλλες εργασίες, όπως καθαριότητας.

Και τα δύο πυροσβεστικά οχήματα, αν και προέρχονται από δωρεές, λείπουν χρόνια τώρα από το Κοπανάκι, τον Αετό, την Πολυθέα, το Αρτίκι, το Μοναστήρι, το Κρυονέρι, την Αγριλιά, το Καμάρι, το Γλυκορρίζι, το Σιτοχώρι, την Κεφαλόβρυση και τους οικισμούς τους, που βρίσκονται μακριά από τους σταθμούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι κάτοικοι, οι περιουσίες και ο αγροτικός χώρος, που περιλαμβάνει και ζώνες προστασίας της φύσης αντιμετωπίζουν ανοχύρωτοι την αντιπυρική περίοδο, αλλά και κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Υπενθυμίζουμε πως:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με ομόφωνη απόφασή του (144/2012) ενέκρινε την ίδρυση εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Τ.Κ. Κοπανακίου και τη χρήση του με αριθ. κυκλοφορίας ΚΗΗ 3816 πυροσβεστικού οχήματος της Δ.Ε. Αετού από αυτό.

Την περίοδο 2011 – 2014 παρέμειναν και τα δύο αυτοκίνητα στη ΔΕ Αετού. Την περίοδο 2014 – 2019 έφυγαν, τα τελευταία τρία χρόνια, και τα δύο. Την περίοδο 2019 – 2020 παραμένουν εκτός Δημοτικής Ενότητας Αετού.

Το ένα αυτοκίνητο χρησιμοποιείται από το Δήμο, άγνωστο πού, και το άλλο παραχωρείται με διαρκείς ανανεώσεις στην Πυροσβεστική.

Σε όλες τις ΔΕ παραμένουν τα πυροσβεστικά οχήματα πού υπήρχαν, πλην της ΔΕ Αετού.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κοπανακίου με έγγραφό του έχει ενημερώσει για την υπό σύσταση εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης και ζήτησε τουλάχιστον το ένα από τα δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Έχουμε προτείνει, ως δημοτική παράταξη, την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Αετό και την επιστροφή των δύο οχημάτων στη Δημοτική Ενότητα Αετού.

Σήμερα επιχειρείται, από το παράθυρο, η ανανέωση παραχώρησης στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας του ΚΗΗ 3816 πυροσβεστικού οχήματος. Μια παραχώρηση που γίνεται χρόνια τώρα. Πού, αλήθεια, το χρησιμοποιεί η Πυροσβεστική;

Ποιος θα πληρώσει και από ποιον θα ζητηθούν ευθύνες εάν συμβεί κάτι στην περιοχή της ΔΕ Αετού;

Εσείς, κε δήμαρχε και κύριοι αντιδήμαρχοι;

Ο σχεδιασμός του Δήμου πρέπει να εστιάζει παντού, με προτεραιότητα στις μεγάλες δασικές εκτάσεις του ενιαίου Δήμου.

Να επιστραφούν τώρα τα δύο οχήματα στη ΔΕ Αετού και να προωθηθεί αίτημα δημιουργίας Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Αετό. 

Του Δημήτρη Α. Δριμή,

Δημοτικού συμβούλου Τριφυλίας, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας»