Η 18η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στη Μεσσηνία

Η 18η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στη Μεσσηνία

Την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας θα υποδεχθεί τη φλόγα αγάπης της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, σε μια μικρή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού.

Η φλόγα θα ταξιδέψει στην Καλαμάτα και θα παραδοθεί από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδος «Δεσμοί Αίματος» στα χέρια εθελοντών αιμοδοτών και ανθρώπων που στηρίζουν τη διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού στην πλατεία Αγίων Αποστόλων. Κατόπιν θα διανύσει μια μικρή διαδρομή περνώντας από την οδό Αριστομένους, την πλατεία 25ης Μαρτίου και την Ιατροπούλου, για να καταλήξει στο Μέγαρο Χορού.

Θα ακολουθήσει εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση σε θέματα εθελοντισμού στο αίμα και το μυελό των οστών από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας, σε συνεργασία με τη «Φάρις» και στήριξη από το τοπικό τμήμα του Ε.Ε.Σ., το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, καθώς και την Ελληνική Αστυνομία.

Η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2002 και αποτελεί κορυφαία εκδήλωση για τη διάδοση του μηνύματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Οργάνων Σώματος στην ελληνική κοινωνία.

Κατά τη διάρκειά της η φλόγα της αγάπης διασχίζει το μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, για να «μεταλαμπαδεύσει» το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς της αιμοδοσίας, από χέρι σε χέρι εκατοντάδων λαμπαδηδρόμων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι νέοι, που αποτελούν τη νέα γενιά των εθελοντών αιμοδοτών της χώρας.

Να σημειωθεί πως η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.).