Καλαμάτα ’80 : Ήρθε για να …μη μείνει, αλλά για ν’ ανέβει!

Καλαμάτα ’80 : Ήρθε για να …μη μείνει, αλλά για ν’ ανέβει!

Ο κορωνοϊός όχι μόνο δεν πτοεί το τμήμα βόλεϊ της Καλαμάτας ’80, αλλά η άνοδος στην νεοσύστατη Pre-League έχει …ανοίξει την όρεξη και έχει φέρει μεγάλο ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας. Με την ευχή να περιοριστούν οι συνέπειες της πανδημίας, να υπάρχει υγεία που θα επιτρέψει και την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος και να επιτραπεί η είσοδος των φιλάθλων στα γήπεδα οι «Λύκοι» ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα την προετοιμασία τους στο Κλειστό της Παραλίας, υπό τις οδηγίες των Παναγιώτη Ντάκουρη-Στέφανου Μάνα. Ακολούθησε το βράδυ της Τετάρτης, στο κεντρικό καφέ Λωτός, η επίσημη παρουσία της ανδρικής ομάδας βόλεϊ, παρουσία του επικεφαλής του τμήματος Κώστα Βλάση και του παράγοντα Παναγιώτη Μουστάκη, του τεχνικού τιμ και της συντριπτικής πλειοψηφίας των παικτών.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο κ. Βλάσης παρομοίασε την Καλαμάτα ’80 με …δεινόσαυρο που έχει επιβιώσει σε όλες τις ανακατατάξεις και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία των εθνικών πρωταθλημάτων, τονίζοντας ακόμη, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω: Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε αντέξει και βρισκόμαστε σε αυτή τη νέα κατηγορία και μάλιστα παρ’ ότι ομάδα κορυφής έχουμε και πολύ καλές αναπτυξιακές ομάδες. Πιστεύουμε ότι στο πρωτάθλημα -το οποίο ελπίζουμε να γίνει και να έχουμε και κόσμο, να μην είναι κεκλεισμένων των θυρών- να μπορέσουμε να αποδώσουμε θελκτικά, όμορφο πρώτα θέαμα και μετά αποτελέσματα. Γιατί σίγουρα θα έχουμε αποτελέσματα, καθώς δεν είναι παίκτες υψηλών προδιαγραφών μόνο τα παιδιά που ήρθαν φέτος, αλλά όλο το ρόστερ είναι πολύ ποιοτικό

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε παίκτες που είναι κοντά μας ακόμη και 15 χρόνια! Ήταν αμούστακα παιδάκια οι Κακαλέτρης, Μπουσούνης, Β. Ντάκουρης, Μπλάουελ, όταν ήρθαν μαζί μας και ανεβήκαμε αήττητοι στην Β’ Εθνική και μετά στην Α2. Ο κόουτς και ο Στέφανος Μάνα μας βοήθησαν να σταθεροποιηθούμε στην Α2, όπου προστέθηκαν και δικά μας ντόπια παιδιά από τις ακαδημίες. Ελπίζουμε να είμαστε υγιείς, να αλλάξει η κατάσταση με την πανδημία και να έχουμε κόσμο (σ.σ. σε κάθε περίπτωση οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο). Αξίζει τον κόπο να γίνονται οι αγώνες μας με φιλάθλους, γιατί πιστεύω θα δώσουμε θέαμα και ό,τι καλύτερο προκύψει τον Μάρτιο…

Ο προπονητής της Καλαμάτας ’80 Παναγιώτης Ντάκουρης με τη σειρά του έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα του, παρά το γεγονός ότι προβλέπεται ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, οριοθέτησε το στόχο να βρεθεί ο ΑΟΚ στην πρώτη δυάδα του ομίλου ώστε μέσα από την β’ φάση να διεκδικήσει την άνοδο. «Αποκάλυψε» ότι έχει προγραμματιστεί φιλικό παιχνίδι στην Αθήνα, κόντρα στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ θα γίνουν κι άλλα τεστ με κορυφαίες ομάδες και στο Κλειστό της Παραλίας (ενδιαφέρον να συμμετάσχει στο τουρνουά Γιάννης Μπουσούνης έχει εκδηλώσει η Αγγλική Πολόνια, με συμμετοχή και στο Champions League, στην οποία προπονητής είναι ο «δικός μας» Βαγγέλης Κουτουλέας), εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα έχει ο κόσμος την ευκαιρία να βρίσκεται στις κερκίδες. Ειδικότερα ο κ. Ντάκουρης, αφού επανέλαβε τις ευχαριστίες προς τους οικονομικούς υποστηρικτές του εγχειρήματος, τονίζοντας ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια και εξωαγωνιστικά, ανέφερε:

«Ξεκίνησε μια προσπάθεια από πέρυσι να δημιουργήσουμε έναν πολύ στιβαρό κορμό –κάτι που το καταφέραμε. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περυσινοί παίκτες παρέμειναν στην ομάδα και σε αυτούς προστέθηκαν 3 παιδιά, οι Παναγιώτης Κακαλέτρης, ο οποίος ήταν και παλιά στην ομάδα και δύο πολύ καταξιωμένοι παίκτες, όπως είναι ο Νίκος Παλέντζας και ο Κωνσταντίνος Δαλακούρας, ενώ μαζί μας έχει έρθει και ο Φώτης Στάμος, ο οποίος χρησιμοποίησε την φοιτητική του ιδιότητα και ελπίζουμε να τον εντάξουμε στην ομάδα μας κανονικά.

Φέτος θα γίνει ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, καθώς ουσιαστικά η Pre League που δημιουργήθηκε ήταν οι καλύτερες ομάδες της Α2, και αυτό μας γεμίζει ικανοποίηση γιατί θα γίνουν πάρα πολύ δυνατά παιχνίδια. Είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Οι παίκτες είναι πάρα πολύ καλής ποιότητας και μαζί με τα νέα παιδιά θα δώσουν άλλο αέρα στην ομάδα. Βασικός στόχος είναι να παίζουμε καλά, να το ευχαριστιόμαστε και να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Πρωταρχικός στόχος στο πρωτάθλημα είναι να καταλάβουμε τις μια από τις δύο πρώτες θέσεις που θα μας δώσει τη δυνατότητα να συμμετέχουμε στα πλέι οφ ανόδου. Ο Όμιλος είναι πολύ ανταγωνιστικός, με ομάδες όπως η ΑΕΚ, η Σάμος Ν. Ερυθραίας που κινήθηκαν πολύ δραστήρια στις μεταγραφές. Γι’ αυτό κρατάμε χαμηλούς τόνους, προσπαθούμε να κοιτάμε μέρα τη μέρα, παιχνίδι το παιχνίδι. Στο παρελθόν πολλοί είχαν τον τίτλο του φαβορί και στο τέλος δεν κατάφεραν τίποτα, οπότε θέλουμε να είμαστε προσγειωμένοι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και με πάρα πολύ σκληρή δουλειά στο τέλος θα καταφέρουμε τους στόχους μας. Είμαστε μια ομάδα με γερές βάσεις, ενωμένη σαν γροθιά, σαν οικογένεια, που δεν λειτουργεί σαν φωτοβολία».

Υγεία και εκπλήρωση των στόχων της ομάδας ευχήθηκε στη λιτή παρέμβασή του ο βοηθός προπονητής Στέφανος Μάνα, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήραν κάποιοι από τους παίκτες.

Ο πασαδόρος και εκ των αρχηγών Κωνσταντίνος Δημητούλης ανέφερε ότι είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα, αλλά φέτος είναι μια διαφορετική σαιζόν, με πολύ διαφορετικούς στόχους. «Μαζί με τις μετεγγραφές και τον βασικό κορμό που παρέμεινε στόχος μας είναι να πάμε στην μεγάλη κατηγορία. Με πολλή δουλειά και πειθαρχία ελπίζουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας» κατέληξε.

Ξεκάθαρος στόχος είναι η άνοδος δήλωσε απερίφραστα ο Μεσσήνιος λίμπερο Αλέξης Μπούρας, ο οποίος συνεχίζει επίσης για 2η χρονιά στους «Λύκους», προερχόμενος από τη ΓΕΜ, αλλά και με σημαντική καριέρα στην Α1 και τον Παναθηναϊκό. Νοιώθω καλά στην ομάδα, με την αγάπη, το ενδιαφέρον και την οργάνωση που υπάρχει στην Καλαμάτα ’80. «Δείξαμε από πέρυσι ότι μπορούμε να πάμε ψηλά, με τις προσθήκες και την καλή δουλειά, υγεία και σωστή οργάνωση θα φτάσουμε στην επίτευξη του στόχου μας», πρόσθεσε.

Ο νεοφερμένος κορυφαίος διαγώνιος Νίκος Παλέντζας, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις συνθήκες που βρήκε στην Καλαμάτα ’80, τονίζοντας ότι ήρθε να δουλέψει και να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Τη χαρά του για την επιστροφή του στην ομάδα μετά από 4 χρόνια εξέφρασε ο Παναγιώτης Κακαλέτρης, ευχόμενος υγεία και καλή χρονιά.

Τέλος, ο Δήμος Μπουσούνης ευχήθηκε να πάνε όλα καλά σε αυτή την ιδιαίτερη, λόγω του κορωνοϊού,  χρονιά. «Μέρα με τη μέρα θα φανεί αν μπορούμε να περάσουμε στα πλέι-οφ και μέσα από εκεί θα πάρουμε ό,τι μας αναλογεί» ανέφερε ακόμα χωρίς να κρύβει τη μεγάλη επιθυμία να ξαναέχει η πόλη ομάδα στην Α1.

Χ.Ε.

                       Καλαμάτα ‘80 2020-21                                                            

Νο Φανέλας    Όνομα                           Θέση                         Ύψος    Έτος Γέννησης

2                     Γεωργάτος Νίκος          Κεντρικός                 194       1990

3                     Μπεσής Νίκος               Κεντρικός                 196       1989

4                     Μπλάουελ Φέλιξ            Διαγώνιος                 194       1984

5                     Δημητούλης Κωνσταντίνος   Πασαδόρος 194           1995

7                     Μπουσούνης Δήμος      Πασαδόρος               191       1983

8                     Δαλακούρας Κώστας     Ακραίος                    197       1990

9                     Ξεροβάσιλας Στέφανος Ακραίος                    193       2005

10                   Ντόντης Νίκος              Ακραίος                    192       1993

11                   Στάμος Φώτης               Ακραίος/Λίμπερο     191       2002

12                   Μπιρμπίλης Νίκος         Κεντρικός                 194       2002

13                   Παλέντζας Νίκος           Διαγώνιος                 200       1991

15                   Κακαλέτρης Παναγιώτης   Κεντρικός         205      1991

17                   Ντάκουρης Βαγγέλης    Ακραίος/Λίμπερο     188       1992

19                   Μπούρας Αλέξης           Λίμπερο                    185       1981

20                   Κατσιαφλάκας Γιάννης Διαγώνιος/Ακραίος   195       1991

Coach Ντάκουρης Παναγιώτης                                                            

Assistant Μάνα Στέφανος                                                            

Team Manager Κώστας Βλάσσης