Καλαμάτα: Εννιά συλλήψεις το Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο

Καλαμάτα: Εννιά συλλήψεις  το Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο

Παρά το γεγονός ότι οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ολοένα και μειώνονται φέτος, χωρίς ποτέ να φτάσουν στα επίπεδα των προηγούμενων ετών, οι προσπάθειες αλλοδαπών να επιβιβασθούν παράνομα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Έτσι, το Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν εννέα άτομα με πλαστά έγγραφα.

Συλλήψεις
Αρχικά συνελήφθη ένας 23χρονος Σύρος, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Γερμανία με πλαστά έγγραφα, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Οι αστυνομικοί του Σταθμού του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του, καθώς είχε σκοπό να ταξιδέψει για το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε διαβατήριο γαλλικών Αρχών.

Την Κυριακή συνολικά σε έξι ξεχωριστές περιπτώσεις συνελήφθησαν οκτώ άτομα, τέσσερις άντρες και τέσσερις γυναίκες, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Οκτώ μαζεμένες
Ειδικότερα, συνελήφθη ένας 30χρονος από το Καμερούν που ήθελε να ταξιδέψει για το Μιλάνο της Ιταλίας και επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας βελγικών Αρχών.

Ακολούθως ένας 27χρονος και η 23χρονη σύζυγός του από τη Συρία, οι οποίοι συνόδευαν και το 8 μηνών κοριτσάκι τους, που ήθελαν να φύγουν για το Μιλάνο της Ιταλίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιδείχθηκαν δελτία ταυτότητας ιταλικών Αρχών.

Για το Μιλάνο παράνομα επιχείρησε να ταξιδέψει κι ένας 37χρονος από το Καμερούν  που έδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας γαλλικών Αρχών. Όπως το ίδιο επιχείρησε και μια 56χρονη Αφγανή που συνόδευε την 14χρονη κόρη της και επέδειξε δελτία ταυτότητας ιταλικών Αρχών.

Ένας 26χρονος Παλαιστίνιος επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας ελληνικών Αρχών, με σκοπό να επιβιβασθεί σε πτήση για το Παρίσι της Γαλλίας.

Τέλος, συνελήφθη μια 29χρονη και μια 22χρονη από την Ερυθραία που ήθελαν να ταξιδέψουν για το Παρίσι. Η πρώτη επέδειξε δελτίο ταυτότητας ισπανικών Αρχών και η δεύτερη διαβατήριο Γερμανίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη