Καλαμάτα: Προκαταρκτική έρευνα για τις καταλήψεις διέταξε η Εισαγγελία

Καλαμάτα: Προκαταρκτική έρευνα για τις καταλήψεις διέταξε η Εισαγγελία

Στο αυτόφωρο ανήλικος από το 4ο ΕΠΑΛ

Επικίνδυνες διαστάσεις φαίνεται πως έχει πάρει το θέμα των καταλήψεων σε σχολεία της Καλαμάτας, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες για ομάδα κουκουλοφόρων που τα βράδια με μηχανές και ποδήλατα πηγαίνει από το ένα στο άλλο σχολείο, κρατώντας δοκάρια και λοστούς.

Οι κάτοικοι στην οδό Πραξιτέλους έχουν περάσει δύο δύσκολες νύκτες, ενώ η προχθεσινή, όπως μας περιέγραψαν, ήταν χειρότερη από την πρώτη, με φασαρίες, φωνές και απειλές από την ομάδα των κουκουλοφόρων προς τους καταληψίες στο Λύκειο Παραλίας. Μάλιστα, από το βράδυ της Δευτέρας δε σταθμεύουν πλέον τα αυτοκίνητα κάτω από τα σπίτια τους και τα αφήνουν σε άλλα σημεία, υπό το φόβο πρόκλησης επεισοδίων.

Το πρωί της Δευτέρας στο 4ο ΕΠΑΛ (πρώην Πολυκλαδικό) συνελήφθη από τους αστυνομικούς ανήλικος που αποφοίτησε την προηγούμενη σχολική χρονιά, ενώ επίσημες καταθέσεις μαρτύρων και εκπαιδευτικών επιβεβαιώνουν τη δράση της ομάδας κουκουλοφόρων.

Από την πλευρά της, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση, την οποία διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Τρόμος στην Πραξιτέλους
Κάτοικοι της οδού Πραξιτέλους μάς περιέγραψαν με μελανά χρώματα τις νύχτες που έχουν βιώσει από τη Δευτέρα που ξεκίνησαν οι καταλήψεις.

Τα δύο προηγούμενα βράδια, της Δευτέρας και της Τρίτης, μετά τα μεσάνυχτα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατέφταναν στην περιοχή του Λυκείου Παραλίας 30-40 άτομα με μηχανές και ποδήλατα, με τα περισσότερα να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ακόμα και με μαύρες κουκούλες full face. Κρατούσαν δοκάρια και λοστούς, προκαλώντας, προπηλακίζοντας και βρίζοντας όσους βρίσκονταν στο υπό κατάληψη σχολείο. Μάλιστα, όπως μας είπαν οι κάτοικοι, δεν έχουν καταλάβει γιατί το κάνουν αυτό, αν θέλουν να μπουν στο χώρο του σχολείου ή απλώς να δημιουργήσουν φασαρία. Περιγράφουν, δε, πως δεν είναι όλοι νεαροί, καθώς ανάμεσά τους υπάρχουν και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Μάλιστα, μετά την πρώτη νύχτα, από το απόγευμα και μετά, οι κάτοικοι αποφεύγουν να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους επί της Πραξιτέλους, φοβούμενοι για το πώς μπορεί να συμπεριφερθεί η συγκεκριμένη ομάδα.

Προχθές τη νύχτα κάτοικοι κάλεσαν επανειλημμένα την Αστυνομία, όμως μέχρι τις 2.30 τα ξημερώματα δεν αντιλήφθηκαν κάποια παρέμβαση. Μετά η ομάδα αποχώρησε και, όπως άκουσαν να λένε μεταξύ τους, κατευθύνθηκαν προς το 4ο ΕΠΑΛ, ενώ πριν από τις 6.00 το πρωί επέστρεψαν και πάλι στην Πραξιτέλους.

Σύλληψη ανήλικου
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για την τέλεση πλημμελημάτων σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, ενώ νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο 4ο ΕΠΑΛ αστυνομικοί συνέλαβαν 17χρονο για «διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού». Μάλιστα, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, απ’ όπου παραπέμφθηκε στο δικαστήριο ανηλίκων σε τακτική δικάσιμο.

Ο ανήλικος, αν και αποφοίτησε από το συγκεκριμένο σχολείο την προηγούμενη χρονιά, αναγνωρίσθηκε πως μαζί με άλλα περίπου 10 άτομα, που φορούσαν κουκούλες full face και γυαλιά, βρισκόταν πίσω από τα αυτοσχέδια φράγματα της κατάληψης.

Στο μεταξύ, χθες καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία φθορές που έχουν προκληθεί στο χώρο του 4ου ΕΠΑΛ και του 6ου Γενικού Λυκείου. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι κάποιοι είχαν  σπάσει την πόρτα του κυλικείου και είχαν αφαιρέσει 130 αναψυκτικά, αξίας 250 ευρώ και διάφορα σφολιατοειδή, αξίας 50 ευρώ.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Φώτο αρχείου