Κυπαρισσία: Μήνες αναμένουν ασφαλτόστρωση δρόμου στην Αποβάθρα…

Κυπαρισσία: Μήνες αναμένουν ασφαλτόστρωση  δρόμου στην Αποβάθρα…

Δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους κάτοικοι στην Αποβάθρα Κυπαρισσίας εξαιτίας της ασφαλτόστρωσης δρόμου που δεν έχει υλοποιηθεί εδώ και μήνες. Παρότι ξεκίνησαν κάποιες εργασίες, ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν, με συνέπεια να έχει προκληθεί τεράστιο πρόβλημα, το οποίο μάλιστα με τη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών μετέτρεψε το δρόμο σε λασπότοπο.

Κάτοικοι της περιοχής επί μήνες συζητούν το σοβαρό αυτό πρόβλημα, αλλά και το θέτουν προς τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας. Αφού, δε, παρήλθαν τόσοι μήνες χωρίς να γίνει ασφαλτόστρωση, πλέον το κοινοποιούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραθέτοντας και φωτογραφίες που αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση. Ειδικότερα, δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους, αναγκάζονται να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους μία εδώ και μία εκεί γιατί δε γίνεται να τα βάλουν στο χώρο κάτω από τα σπίτια τους, ενώ με τη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών απαιτήθηκε χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου να τραβήξει από το λασπότοπο, που είχε μετατραπεί ο δρόμος, φορτηγό όχημα κατοίκου, για να μπορέσει να πάει στη δουλειά του.

Σε συζητήσεις τους αναφέρουν και θυμίζουν ότι στο λογαριασμό του συνδυασμού του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη, έγινε δημοσίευση – με 16 φωτογραφίες μάλιστα – στις 22 Μαΐου για εργασίες ασφαλτόστρωσης σε δρόμους στην Αποβάθρα, γράφοντας: «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, από συνεργεία του Δήμου Τριφυλίας, οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση των δημοτικών οδών Γρηγοριάδου και Δημητρακοπούλου, κειμένων εντός της πόλης της Κυπαρισσίας και έμπροσθεν συγκροτημάτων πολυκατοικιών. Εν έτει 2020, δύο δημοτικές οδοί παρέμεναν χωματόδρομοι και το από 15ετίας αίτημα των κατοίκων της περιοχής, για την ασφαλτόστρωσή τους, παίρνει -επιτέλους- σάρκα και οστά, με την εκπλήρωσή του από την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Να σημειωθεί ότι, επί της δημοτικής οδού Δημητρακοπούλου πραγματοποιούνται και εργασίες για την κατασκευή του αγωγού ομβρίων υδάτων. Και συνεχίζουμε…».

Ωστόσο, δυστυχώς, οι εργασίες δε συνεχίστηκαν και ποτέ, μέχρι σήμερα, δεν έγινε ασφαλτόστρωση. Άλλωστε, ο ένας δρόμος εκ των οποίων θα γινόταν ασφαλτόστρωση είναι εκείνος για τον οποίο έχει γίνει δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Του Ηλία Γιαννόπουλου