Μέχρι και το πρωί της Κυριακής θα επηρεάζει ο «Ιανός» την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μέχρι και το πρωί της Κυριακής θα επηρεάζει  ο «Ιανός» την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερη ένταση ήταν μέχρι και χθες το βράδυ τα καιρικά φαινόμενα από την «περιοδεία» του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» στην περιοχή της Μεσσηνίας, ο οποίος συνεχώς «ξεγελά» τους μετεωρολόγους και αλλάζει μοντέλα και πορείες.

Ωστόσο, τα «απόνερα» από την πορεία του στο Ιόνιο ήταν εμφανέστατα χθες και στην περιοχή μας, χωρίς όμως να προκαλέσει προβλήματα, ενώ με ανακοίνωσή της χθες το απόγευμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενημέρωσε ότι η κακοκαιρία θα επηρεάσει την περιφέρειά μας μέχρι και νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Νεώτερη πρόβλεψη
Σύμφωνα, λοιπόν, με νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το απόγευμα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με επικαιροποιημένα στοιχεία όσον αφορά στην εξέλιξη της εν λόγω κακοκαιρίας:

-Σήμερα Σάββατο (19/9) θα συνεχίζει να επηρεάζεται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

-Αύριο Κυριακή (20/9) έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν μέχρι νωρίς το πρωί τη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη.

Σε επιφυλακή ο Δήμος
Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένει ο Δήμος Καλαμάτας μέχρι το πέρας του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός». Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε χθες στην πρωινή σύσκεψη υπό το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, το φαινόμενο αναμένεται να εξασθενήσει σταδιακά από το μεσημέρι του Σαββάτου. Έως τώρα το φαινόμενο δεν έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την περιοχή του Δήμου Καλαμάτας και δεν έχουν παρατηρηθεί αξιοσημείωτα προβλήματα.

Τονίζεται ότι η περιοχή μας παραμένει σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, καθώς το καιρικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Για το λόγο αυτό ο Δήμος και οι υπηρεσίες του είναι σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, σε συνεργασία με τους φορείς Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια, με σκοπό να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν συνέπειες που προκληθούν από την κακοκαιρία.

Ήδη, με εντολή του δημάρχου, από νωρίς χθες το πρωί συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε ελέγχους φρεατίων στον αστικό ιστό και σε παρεμβάσεις όπου κρίθηκε αναγκαίο, αλλά και σε έλεγχο στις εισόδους των κλειστών τμημάτων των ρεμάτων της πόλης.