Μεσσήνη: Αγανάκτηση κατοίκων – τριτοκοσμικές συνθήκες

Μεσσήνη: Αγανάκτηση κατοίκων – τριτοκοσμικές συνθήκες

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η γειτονιά τους με κύριο πρόβλημα ετοιμόρροπο κτήριο που αποτελεί υγειονομική βόμβα και παράλληλα διαμένει άνθρωπος, για τον οποίο, παρά την κινητοποίηση εδώ και μήνες (20), δεν έχει βρεθεί λύση, επισημαίνουν οι κάτοικοι. Έχω την εξουσιοδότηση (λόγω της ιδιότητας του δημοτικού συμβούλου) και το χρέος να τη δημοσιοποιήσω (έχω τις αναφορές και τα ονόματα των κατοίκων στη διάθεση των αρμοδίων), καταδικάζοντας την αδράνεια και εκφράζοντας λίγο πριν από το δεύτερο κύμα πανδημίας γενικευμένο φόβο για τη δημόσια υγεία.

Οι κάτοικοι της οδού Παπασταθοπούλου  (Μεσσήνη-Παγοποιείο) εκφράζουν την αγωνία τους για σοβαρό θέμα υγείας και ποιότητας ζωής, καθώς δεν έχει δοθεί λύση παρά τις κινητοποιήσεις από το Μάρτιο στο κτήριο επί της Παπασταθοπούλου, για το οποίο έχει γίνει αναφορά πως είναι ετοιμόρροπο, αποτελεί υγειονομική βόμβα και διαμένει άνθρωπος με σοβαρά κινητικά προβλήματα (δεν υπάρχει ρεύμα-λουτρό κ.λπ.), όπως έχει αναφερθεί εδώ και καιρό. Νιώθοντας όλοι εκτεθειμένοι σε πολλαπλούς κινδύνους, κάνουν έκκληση να γίνει αιφνιδιαστικός έλεγχος αυτές τις ώρες για να διαπιστωθεί η τραγική κατάσταση, ενώ εξαιτίας και της αδράνειας το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί. Τόσο οι κάτοικοι όσο και εγώ προσωπικά καταγγέλλουμε πως υπήρξε προσπάθεια να κατηγορηθούμε πως επιζητούμε να διώξουμε το συμπολίτη μας από το χώρο που τον έχουν εγκαταλείψει. Για αυτό το λόγο ζητάμε δημόσια τον εισαγγελέα και τις υπηρεσίες που έχουν θεσμικό ρόλο να κάνουν άμεσα αυτοψία, να καταγράψουν την τραγική κατάσταση και να  δρομολογηθεί λύση και σίγουρα θα «αξιολογηθούν» ορθά οι ενέργειές μας. Όσοι ασχοληθήκαμε και δημοσιοποιήσαμε το πρόβλημα, υπήρξαμε και αυτοί που θέλησαν να βρεθεί λύση, και η μοναδική λύση είναι η μετεγκατάσταση του συμπολίτη μας και η κατεδάφιση του ερειπίου, που στοιχειώνει χρόνια τη γειτονιά, και όχι λύσεις «ασπιρίνη», όπως άκομψα επιχειρήθηκε, αφού το πρόβλημα έχει βαθιές ρίζες. Λύση είναι η απομάκρυνση, η σωστή περίθαλψη και η κατεδάφιση του ερειπίου, που δύο φορές έχει κριθεί από  αρμόδια υπηρεσία υγειονομική βόμβα.

Τόσο αυτό το αίτημα όσο και άλλα σοβαρά θέματα που απασχολούν τη γειτονιά έχουν κοινοποιηθεί πολλές φορές σε αρμόδιες υπηρεσίες, και θα επανέλθουμε μέχρι λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που την ταλανίζουν.

Γιάννης Λάσκαρης

Επικεφαλής συνδυασμού «Επανεκκίνηση για το Δήμο Μεσσήνης-γραμματέας Δ.Σ. Μεσσήνης