Μεσσηνία: Ένα θανατηφόρο τροχαίο και 5 ελαφρά τον Αύγουστο

Μεσσηνία: Ένα θανατηφόρο τροχαίο και 5 ελαφρά τον Αύγουστο

Με ένα θανατηφόρο τροχαίο από το οποίο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του έκλεισε ο μήνας Αύγουστος για τη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που γνωστοποίησε χθες για τα τροχαία ατυχήματα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώθηκαν τον Αύγουστο 49 τροχαία ατυχήματα με 61 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες). Ειδικότερα, 4 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 4 νεκρούς, 4 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 4 σοβαρά τραυματίες και 41 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 53 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα στη Μεσσηνία σημειώθηκε ένα θανατηφόρο ατύχημα με ένα νεκρό, κανένα σοβαρό τροχαίο και 5 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 6 ελαφρά τραυματίες.

Οι αιτίες
Οι κυριότερες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: Παραβιάσεις σήμανσης, παραβίαση προτεραιότητας, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, αντικανονικό προσπέρασμα, υπερβολική ταχύτητα και μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Αύγουστο συγκροτήθηκαν 511 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 11.115 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 233 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.611 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.755 για υπερβολική ταχύτητα. 255 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση. 209 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. 159 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. 38 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. 10 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων. 27 για παραβίαση σηματοδότη. 106 για ΚΤΕΟ. 4 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά. 21 για αντικανονικούς ελιγμούς. 27 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη