Νέα χασισοφυτεία με 102 δενδρύλλια στην περιοχή της Τριφυλίας – Αναζητείται ο δράστης

Νέα χασισοφυτεία με 102  δενδρύλλια στην περιοχή της Τριφυλίας – Αναζητείται ο δράστης

Άλλη μια χασισοφυτεία σε πλήρη ανάπτυξη εντοπίσθηκε και καταστράφηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν το πρωί της Πέμπτης τη φυτεία στην αγροτοδασική περιοχή «Ντοπόλι» στους Χριστιάνους του Δήμου Τριφυλίας. Είχε καλλιεργηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, που εκτεινόταν σε 150 τ.μ.  Σε ανισόπεδους χώρους, οι οποίοι ήταν περιφραγμένοι με κλαριά και κορμούς δέντρων για να μην μπορούν να  μπαίνουν ζώα, καλλιεργούνταν 102 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,50 μέτρα περίπου, τα οποία, αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν. 

Τα χασισόδεντρα ποτίζονταν από αυτόματο σύστημα (τύπου στάγδην), με σωληνώσεις που εκτείνονταν στις ρίζες των δενδρυλλίων, ενώ ο κεντρικός υδροσωλήνας που έφτανε στη φυτεία συνδεόταν παράνομα με αγωγό άρδευσης της περιοχής. 

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.