Νέες συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας το Σαββατοκύριακο

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 7 άτομα συνελήφθησαν την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Τρία άτομα συνελήφθησαν από την Παρασκευή έως την Κυριακή στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, καθώς επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής αστυνομικοί του Σταθμού του αεροδρομίου συνέλαβαν έναν 23χρονο από το Αφγανιστάν, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών του εγγράφων, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για τη Ζυρίχη της Ελβετίας, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν πλαστά. Βρέθηκε δε και κατασχέθηκε, ένα διαβατήριο ιαπωνικών Αρχών.

Το βράδυ της Κυριακής οι αστυνομικοί του Αερολιμένα Καλαμάτας συνέλαβαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις έναν 19χρονο από το Κονγκό και έναν 45χρονο από το Ιράν για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Μιλάνο της Ιταλίας, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν πλαστά, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την κατοχή του 19χρονου ένα  δελτίο ταυτότητας πορτογαλικών Αρχών και από την κατοχή του 45χρονου ένα δελτίο ταυτότητας ισπανικών Αρχών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.