Νικολέτα Βουδούρη, από τη Μεσσηνία η πρώτη στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΕΚΠΑ!

Νικολέτα Βουδούρη, από τη Μεσσηνία η πρώτη στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΕΚΠΑ!

Σημαντική πρωτιά καταγράφει το Γενικό Λύκειο Δωρίου, με τη Νικολέτα Βουδούρη να εισάγεται πρώτη με 18.325 μόρια στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής Αθηνών (ΕΚΠΑ), που ήταν και η πρώτη της επιλογή!

Από το ΓΕΛ Δωρίου εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 14 απόφοιτοί του πλέον, μεταξύ των οποίων στη Φαρμακευτική Αθηνών η Κωνσταντίνα Κουτρουμπή (κόρη του αντιδημάρχου Τριφυλίας, Αλέξανδρου Κουτρουμπή), στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ του Πολυτεχνείου Πατρών ο Πέτρος Στόικα και στην Αγγλική Φιλολογία Αθηνών ο Ιωάννης Ντόντος.

Μιλώντας στο «Θ» η Νικολέτα Βουδούρη (κόρη του προέδρου Κοινότητας Γλυκορριζίου Τάσου Βουδούρη) επισήμανε: «Ήταν η πρώτη μου επιλογή. Απ’ το Γυμνάσιο ήξερα ότι θέλω να ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο επαγγελματικά. Το μόνο που με απασχολούσε ήταν να επιλέξω ανάμεσα στο Δημοτικό ή την Προσχολική Αγωγή. Ήξερα ότι ήθελα περίπου 16.000 μόρια. Όταν είδα τα 18.325 μόρια, ήταν παράξενο για μένα. Αρκετοί μου είπαν ότι θα μπορούσα να διαλέξω είτε Νομική είτε Ψυχολογία, όμως εγώ ήξερα ότι αν το έκανα, θα έπαιρνα τη θέση κάποιου άλλου που θα ήθελε να πάει σ’ αυτές τις Σχολές κι ίσως να μην τη συνέχιζα, γιατί μου αρέσει το αντικείμενο που επέλεξα. Ίσως να έχει παίξει ρόλο το ότι έχω κάνει babysitting σε κάποια παιδιά και πιστεύω ότι μπορώ να δώσω, μέσα από το επάγγελμα, κάποια πράγματα! Ένα σημαντικό μέρος της κοινωνικοποίησης των ατόμων γίνεται στην παιδική και προσχολική ηλικία και ίσως βοηθήσω κι εγώ σε αυτό, και μου αρέσει που θα το κάνω».

Του Ηλία Γιαννόπουλου