Ομόφωνη απόφαση αποχής από την Football League αν δεν γίνει η αναδιάρθρωση

Ομόφωνη απόφαση αποχής από την Football League αν δεν γίνει η αναδιάρθρωση

Στα… άκρα θα πάνε το θέμα της αναδιάρθρωσης οι ΠΑΕ της Football League και οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, καθώς στην τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες αποφασίστηκε ομόφωνα πως θέλουν 2 ομίλους στην Super League 2.

Αποφασίστηκε ακόμη ότι σε περίπτωση αρνητικής απόφασης για δυο ομίλους από τους «12» της SL2, θα παραδώσουν… σφραγίδες και δελτία στον Λευτέρη Αυγενάκη, και δε θα κατέβουν οι ομάδες στο πρωτάθλημα της FL.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού εξακολουθεί να έχει το καυτό μπαλάκι στα χέρια του και πλέον το ζήτημα αναμένεται να τελειώσει σύντομα. Μπαίνουμε στα μισά του Σεπτεμβρίου και η δομή της SL2 και της FL θα πρέπει να ξεκαθαρίσει καθώς αυτό επηρεάζει και την προκήρυξη στη Γ’ Εθνική που περιμένει κι αυτή τις εξελίξεις.

Στο μεταξύ σε μετάθεση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της SL2-FL προχώρησε η διοργανώτρια, έπειτα από αίτημα ΠΑΕ μελών του ΔΣ. Η τηλεδιάσκεψη ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή (11/9) και θα πραγματοποιηθεί τελικά την Τετάρτη 16/9 και ώρα 1 μ.μ..

Αντίδραση των 11 από τις 12 ΠΑΕ της Super League 2
Οι έντεκα από τις 12 ΠΑΕ της Super League 2 (δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με εκπρόσωπο του Πλατανιά, όπως σημειώνεται) …πέρασαν στην αντεπίθεση και υπέγραψαν ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αναδιάρθρωση, στην οποία αναφέρονται αναλυτικότερα τα παρακάτω:

“Με την με αριθμό 104/2020 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ έγινε δεκτή η προσφυγή της ΠΑΕ Χανιά με 5-0 ψήφους (μεταξύ αυτών και του εκπροσώπου της ΕΠΟ) και ακυρώθηκε η με αριθμό 41/19-8-2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία προέβλεπε τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 18 ομάδες.

Αυτό σημαίνει πλέον ότι το πρωτάθλημα κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-21 της Super League 2, θα διεξαχθεί με 12 ομάδες.

Ομοίως απορρίφθησαν από το ίδιο Δικαστήριο και οι προσφυγές των ΠΑΕ Κασσιόπη και ΠΑΕ Απόλλωνα Πόντου, οι οποίες μεταξύ άλλων αιτούντο την κατάργηση της Football League και την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 2 σε δύο ομίλους.

Σεβόμενοι τις ως άνω αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου, την πλειοψηφία του οποίου απαρτίζουν εν ενεργεία δικαστές του Αρείου Πάγου και οι οποίες είναι ανέκκλητες, δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι είμεθα αντίθετοι σε οποιαδήποτε παρέμβαση από τον Υπουργό, η οποία θα καταργούσε το περιεχόμενο των αποφάσεων αυτών.

Την παρούσα ανακοίνωση προσυπογράφουν οι παρακάτω ΠΑΕ: ΑΟ Ξάνθης, Πανιώνιος, Χανιά, Λεβαδειακός, ΑΕ Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας, Τρίκαλα και Ιωνικός.