Πανελλαδικές 2020: Επιτυχόντων συνέχεια

Πανελλαδικές 2020: Επιτυχόντων συνέχεια

Την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκαν οι βάσεις και έτσι οι επιτυχόντες μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν το τμήμα που εισήχθησαν. Επρόκειτο δε για μια χρονιά από τη φύση της απαιτητική και ειδικά φέτος που οι μαθητές είχαν να αντιμετωπίσουν το lock down.

Το «Θάρρος», από την πλευρά του, συνέχισε να μιλά με επιτυχόντες για τη φετινή χρονιά:

Σταυρούλα Σταυροπούλου
Υπαξιωματικός στο Ναυτικό πλέον η Σταυρούλα Σταυροπούλου, δήλωσε ευχαριστημένη για την εισαγωγή της. Όπως είπε, επέλεξε μια στρατιωτική σχολή, καθώς θα έχει μια σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση, ενώ της άρεσε ως επάγγελμα.

Όσο για τη χρονιά που πέρασε, μας είπε ότι ήταν πολύ απαιτητική, ενώ το lock down την επηρέασε αρνητικά, αφού τα μαθήματα μέσω ίντερνετ δεν μπορούν να συγκριθούν με τη φυσική παρουσία.

Αφροδίτη Λυμπεροπούλου
«Η φετινή χρονιά ήταν διαφορετική για όλους, ιδιαίτερα για εμάς τους μαθητές της τρίτης Λυκείου», ανάφερε η Αφροδίτη Λυμπεροπούλου, που κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα όνειρό της: να εισαχθεί στην Ιατρική.
«Οι συνεχείς αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας της ύλης, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και το κλίμα ανησυχίας που επικρατούσε κατά τη διάρκεια του lockdown, μας δυσκόλεψαν αρκετά», πρόσθεσε.
Ωστόσο, δήλωσε ικανοποιημένη που εκπλήρωσε το στόχο της.
Τέλος, μέσω του «Θάρρους» θέλησε να ευχαριστήσει τους καθηγητές και την οικογένειά της, καθώς στάθηκαν δίπλα της με υπομονή και αγάπη στη διάρκεια όλης αυτής της προσπάθειας.

Ιωάννα Σταθοπούλου
Στη Στρατιωτική Νοσηλευτική εισήχθη η Ιωάννα Σταθοπούλου, που μίλησε για μια δύσκολη χρονιά, όπως για τους περισσότερους μαθητές, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά και μετρά το καλό αποτέλεσμα.
Το lock down ήταν κάτι που την επηρέασε, αφού στην αρχή την αποσυντόνισε, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε θετικό, αφού είχε περισσότερο χρόνο για διάβασμα.

Ειρήνη Τσιμπούρη
Αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη θα σπουδάσει η Ειρήνη Τσιμπούρη, που είδε τους κόπους της να δικαιώνονται.
Η Ειρήνη έδωσε για δεύτερη φορά φέτος και όπως παρατήρησε, ήταν μια απόφαση δύσκολη, «αφού δεν ξέρεις αν θα τα καταφέρεις», αλλά τελικά όλα πήγαν καλά και δήλωσε περήφανη για αυτό που κατάφερε.
Σχετικά με το lock down, είπε ότι τη βοήθησε αφού είχε περισσότερο χρόνο να επικεντρωθεί στο διάβασμά της. Πλέον ανυπομονεί να ξεκινήσει τις σπουδές της.

Ηλίας Σακκάς
Η πτώση των βάσεων έφερε μεγάλη χαρά στον Ηλία Σακκά, που πέρασε στο Λιμενικό. Όπως είπε, όταν είδε τα μόριά του, ένιωσε απογοητευμένος ότι δε θα πετύχει το στόχο του, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά.
Η χρονιά ήταν δύσκολη και περίεργη και για τον Ηλία, αφού όλος ο κόσμος έζησε κάτι πρωτόγνωρο λόγω της πανδημίας.

Δέσποινα-Καλλιρρόη Κοσμοπούλου
Πρώτη έκοψε το νήμα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ η Δέσποινα-Καλλιρρόη Κοσμοπούλου, συγκεντρώνοντας 19.400 μόρια.
Όπως είπε, είναι ευχαριστημένη με την απόδοσή της αλλά και το τμήμα που εισήχθη, διότι έχει αντικείμενο σπουδών που την ενδιαφέρει και ανυπομονεί να ξεκινήσει τα μαθήματα.
Η χρονιά που πέρασε και λόγω του κορωνοϊού ήταν δύσκολη, αλλά έκανε συστηματικό διάβασμα και έτσι όλα κύλησαν καλά.

Δώρα Λαγογιάννη
Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ θα σπουδάσει η Δώρα Λαγογιάννη, που δήλωσε ανακουφισμένη από το αποτέλεσμα.
Μίλησε για μια χρονιά δύσκολη, με την καραντίνα, όμως, να τη βοηθά, αφού με σωστή διαχείριση του χρόνου κατάφερε να έχει θετικό αποτέλεσμα.
Πλέον ετοιμάζει τα πράγματά της για να ζήσει κάτι νέο.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση


ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Χαρά, ευχαρίστηση και χαμόγελα επιτυχόντων

Με χαρά και ευχαρίστηση καθώς και χαμόγελα ενημερώθηκαν την Παρασκευή για τις Πανεπιστημιακές Σχολές και τα Τμήματα που εισήχθησαν υποψήφιες και υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια της Τριφυλίας:

Αμαλία Φλαριώτη,  ΓΕΛ Φιλιατρών: «Είμαι χαρούμενη και πολύ ευχαριστημένη που πέρασα 2η στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή, εντάξει, θα την ακολουθήσω, γιατί είναι πολύ καλά. Εύχομαι σε όλους τους επιτυχόντες καλή σταδιοδρομία και καλή φοιτητική ζωή».

Αναστασία Παναγοπούλου, ΓΕΛ Φιλιατρών: «Πέρασα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών! Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί την ήθελα αρκετά αυτή τη σχολή! Έχει να κάνει με τη διπλωματία που μου αρέσει αρκετά… Όπως προανέφερα, είμαι χαρούμενη για το αποτέλεσμα. Όλοι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και ένα όνειρό μου πραγματοποιήθηκε! Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη μεγάλη ψυχική δύναμη σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς και για την προσπάθεια κατέβαλαν. Εν τέλει, κατάφεραν να τερματίσουν νικητές όλοι, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος! Κατ’ εμέ, θα έλεγα πως ήταν μια χρονιά, όχι δύσκολη, αλλά γεμάτη. Φυσικά και υπήρξαν φορές που ένιωθα πίεση, εφόσον καθόμουν πάνω από αβυσσαλέες στήλες σχολικών εγχειριδίων, ωστόσο αυτό μου προσέφερε και κάποια θετικά! Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά και καλή φοιτητική ζωή! Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια και τους καθηγητές μου για την υποστήριξη που μου πρόσφεραν!».

Άγγελος Πανταζής, ΓΕΛ Γαργαλιάνων: «Κατάφερα και πέρασα στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ! Νιώθω πολύ χαρούμενος, γιατί ήταν η πρώτη μου επιλογή! Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου, τους γονείς μου και το φροντιστήριο του κ. Δημήτρη Καρδαρά και να ευχηθώ σε όλους καλή σταδιοδρομία!».

Γιώργος Ψύμαρνος, ΓΕΛ Γαργαλιάνων: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Ο στόχος επετεύχθη! Πέρασα στην πρώτη μου επιλογή, στο Τμήμα Μαθηματικών στην Αθήνα! Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συμμαθητές μου καλή φοιτητική ζωή, καθώς και να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου που με βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια!».

Ευαγγελία – Μαρία Πανταζοπούλου, ΓΕΛ Κυπαρισσίας: «Είμαι πολύ χαρούμενη που οι κόποι μου, αλλά και των γονιών μου ανταμείφθηκαν! Πέρασα Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Πειραιά! Στην αρχή απογοητεύτηκα λίγο γιατί λόγω της μεγάλης ανόδου των βάσεων στην Οικονομική Κατεύθυνση δεν “έπιασα” την πρώτη μου επιλογή (Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – πρ. ΑΣΟΕΕ) ενώ το είχα “σιγουρακι”… Πέρασα όμως στην ίδια Σχολή σε ένα αξιόλογο πανεπιστήμιο και μόνο λίγα χιλιόμετρα μακριά μου! Όλα για κάποιο λόγο γίνονται! Θα ακολουθήσω τώρα με χαρά και ανυπομονησία τη ροή της όμορφης φοιτητικής μου ζωής!».

ΓΕΛ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Επιτυχίες στις Πανελλαδικές

Σημαντικές επιτυχίες κατάφεραν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και υποψήφιες και υποψήφιοι από το ΓΕΛ Μελιγαλά:

Βασιλική-Νεκταρία Γεωργακοπούλου: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη που πέρασα στην 1η μου επιλογή, η οποία είναι το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτή η επιτυχία οφείλεται στο διάβασμά μου, αλλά και στους γονείς μου, οι οποίοι στήριξαν τόσο εμένα όσο και τα αδέρφια μου που σήμερα είναι επιστήμονες. Στόχος μου είναι να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και στη συνέχεια να ακολουθήσω ακαδημαϊκή καριέρα. Έχω να πω, λοιπόν, ένα τεράστιο ευχαριστώ στους γονείς μου και είμαι ευγνώμων για τη συμβολή των καθηγητών μου στην επίτευξη του στόχου μου!».

Ενίντα Κόικου: «Έχω περάσει Φυσικοθεραπεία στην Αθήνα. Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη,  όχι μόνο λόγω των πανελληνίων αλλά και λόγω της πανδημίας που έπληξε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ωστόσο, παρά τις δυσχέρειες αυτές, άξιζε να συνεχίσω να προσπαθώ και να αγωνίζομαι για να πετύχω τον στόχο μου, ο οποίος ήταν να περάσω στην Ιατρική Σχολή. Μπορεί να μην τα κατάφερα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι απογοητεύτηκα. Η “αποτυχία” αυτή στις πανελλήνιες δε σηματοδοτεί το τέλος των ελπίδων και των στόχων μας, αντίθετα μας ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία καινούργιων και περισσότερων! Προσωπικά, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για το αποτέλεσμα και ανυπομονώ να ζήσω τη φοιτητική ζωή! Πλέον στόχος μου είναι να γίνω μια αξιόλογη φυσικοθεραπεύτρια και να χαρίσω όσο το δυνατόν περισσότερα χαμόγελα στους μελλοντικούς μου ασθενείς!».

Βασίλης Ψυχάρης: «Παρά τις δυσκολίες που είχε αυτή η χρονιά με την επέλαση της πανδημίας κατάφερα να μπω στη Σχολή των Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα! Στόχος μου ήταν αυτή η Σχολή, κυρίως για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση που παρέχει. Επίσης, μου δίνει την ευκαιρία και το χρόνο να ασχοληθώ και με τη Βυζαντινή Μουσική, με την οποία ήδη ασχολούμαι μερικά χρόνια».

Του Ηλία Γιαννόπουλου