Παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης Γονέων χθες έξω από το δημαρχείο Καλαμάτας για το άνοιγμα των σχολείων

Παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης Γονέων χθες έξω από το δημαρχείο Καλαμάτας για το άνοιγμα των σχολείων

Θ. Βασιλόπουλος: Ο Δήμος προσπαθεί να διορθώσει… ανορθογραφίες άλλων 

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες έξω από την κεντρική είσοδο του Δημαρχείου από το Σύλλογο Γονέων του Δήμου Καλαμάτας για το γεγονός ότι τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα χωρίς ένα σοβαρό υγειονομικό πρωτόκολλο, με ελλείψεις εκπαιδευτικών και τμήματα με μαθητές που ξεπερνούν κατά πολύ το “μέσο όρο” της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τι θα μπορούσε να έχει γίνει; Μικρότερα τμήματα, τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς πριν έρθουν στην εργασία τους και μέτρα για συγκεκριμένες περιπτώσεις που μπορούμε να προβλέψουμε από τώρα. Θα είναι καταστροφικό να προσαρμόζονται τα μέτρα την ώρα που θα δημιουργηθούν επικίνδυνα φαινόμενα. Ήδη οι γονείς νοιώθουν ότι κανείς δε νιώθει ασφάλεια με τον τρόπο που ξεκινά η σχολική χρονιά. 

Μάλιστα, αν βάλουμε στην εξίσωση και τα παιδιά που μετακινούνται με τα λεωφορεία για να πάνε σχολείο και στον ίδιο χώρο μπαίνουν παιδιά από το Δημοτικό έως το Λύκειο, το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι  πώς θα προστατευτούν. Με μια μάσκα και ένα παγούρι;

Βέβαια, η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να διορθώσει τις κραυγαλέες… ανορθογραφίες. Ο δήμαρχος, όμως, μίλησε με τους γονείς, αναγνώρισε τα προβλήματα και διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του Δήμου καταβάλλονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν τα περισσότερα, παρότι, όπως σημείωσε, δεν είναι της αρμοδιότητάς του.

Εκείνο που τους διαβεβαίωσε είναι ότι από το Δήμο και τις υπηρεσίες του καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε τόσο σε επίπεδο καθαρισμού όσο και σε επίπεδο προμήθειας των αναγκαίων υλικών ατομικής προστασίας και υγιεινής να είναι όλα έτοιμα. 

Έχει υπάρξει πρόβλεψη για εργασία και το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να υπάρξει διανομή μασκών και παγουριών (αποστέλλονται κεντρικά) σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Επίσης, κατά τις τελευταίες συσκέψεις στο Δήμο αντιμετωπίστηκαν τα όποια προβλήματα εμφανίστηκαν, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεργασία του Δήμου με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Συνομιλώντας με τους γονείς ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι για όλους στοίχημα η ορθή λειτουργία και επαναλειτουργία των σχολείων.  Τα σχολεία μας θα είναι καθαρά, με όλα τα είδη ατομικής υγιεινής όπως αντισηπτικά κ.ά. 

Όσον αφορά στις καθαρίστριες, είναι κι αυτό ένα στοίχημα για το οποίο πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για να το κερδίσουμε. Το θέμα με τις σχολικές καθαρίστριες μας προβλημάτισε πάρα πολύ. 

Θα έπρεπε όλο αυτό να έχει τρέξει πολύ νωρίτερα. Δυστυχώς, οι αποφάσεις κεντρικά ήρθαν  τελευταία στιγμή και τρέξαμε κι εμείς ώστε να προλάβουμε τις εξελίξεις. 

Είναι πολύ σημαντικό να μπουν τα παιδιά στις αίθουσες και να νιώθουν οι γονείς ότι είναι ασφαλή. Έχουμε έλλειψη σε ώρες στις καθαρίστριες. Αυτό το γνωρίζουμε και είναι ένα δεδομένο που επιδιώκουμε να αλλάξουμε. Έχω ξεκαθαρίσει πως ως Δήμος Καλαμάτας θα καλύψουμε όλες τις ώρες που χρειάζονται για να μην υπάρξει πρόβλημα καθαρισμού στα σχολεία».

Α.Π.