Πέτρος Τατούλης: Κάθετα αντίθετοι σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Π.Σ. και με διαδικασία τηλεδιάσκεψης

Πέτρος Τατούλης: Κάθετα αντίθετοι σε κατεπείγουσα συνεδρίαση  του Π.Σ. και με διαδικασία τηλεδιάσκεψης

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος», με επικεφαλής τον Πέτρο Τατούλη, αναφέρει: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην απόφαση της Περιφερειακής Αρχής, η 10η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να πραγματοποιηθεί με την ένδειξη της κατεπείγουσας πρόσκλησης, καθώς και με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης.

Θεωρούμε ότι είναι μία ακόμη ενέργεια υποτίμησης και υποβάθμισης του θεσμικού ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και των περιφερειακών συμβούλων που το απαρτίζουν.

Καλούμε τον κ. Νίκα, καθώς και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να αναθεωρήσουν την επιλογή τους για κατεπείγουσα συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 και η συνεδρίαση να γίνει δια ζώσης, τηρώντας τα μέτρα προστασίας για τη διάδοση της Covid-19.

Επισημαίνουμε πως είναι ιδιαιτέρως σημαντικά τα 22 θέματα που αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη, τα οποία απαιτούν διευκρινίσεις και απαντήσεις σε ερωτήσεις εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, γεγονός που δυσχεραίνεται ιδιαίτερα στις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη.

Τονίζουμε ιδιαίτερα, για ακόμα μία φορά, ότι οι ψηφοφορίες στα θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη εμπεριέχουν επισφάλεια για την εγκυρότητα των αποφάσεών τους».