Πυρκαγιά “καρμπόν” κατέκαψε 20 στρέμματα στο Ασπρόχωμα

Πυρκαγιά “καρμπόν” κατέκαψε 20 στρέμματα στο Ασπρόχωμα

Καλώδια από ρευματοκλοπές απλωμένα στο έδαφος

Για ακόμα μια φορά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας κλήθηκε σε συμβάν που αφορούσε πυρκαγιά στην περιοχή του Ασπροχώματος και ειδικότερα δίπλα στην Ε.Ο και κοντά σε παράγκες Ρομά.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες φωτιές στην περιοχή σημειώνονται σχεδόν καθημερινά, με τους πυροσβέστες να τρέχουν για να προλάβουν τα χειρότερα.

Χθες, λοιπόν, λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι η φωτιά ξεκίνησε από έκταση δίπλα ακριβώς από εργοστάσιο στην τοποθεσία Καμίνια.

Ευτυχώς για τους ιδιοκτήτες του εργοστασίου ο αέρας μετέφερε τις φλόγες αντίθετα και κατέκαψε 20 περίπου στρέμματα αγροτικής έκτασης, ενώ δεν υπήρξαν ζημιές ούτε και σε δεκάδες παράγκες Ρομά που υπάρχουν στο σημείο.

Να σημειωθεί ότι έσπευσαν 6 οχήματα της Π.Υ. Καλαμάτας και έπειτα από τρεις περίπου ώρες οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά.

Οι επαναλήψεις και τα καλώδια στο έδαφος
Πάντως, μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ότι στη συγκεκριμένη περιοχή παρατηρούνται συνεχώς φωτιές.

Μάλιστα, η μία από αυτές πριν από μερικές ημέρες εκδηλώθηκε από άλλη πλευρά του εργοστασίου που και χθες σώθηκε από τύχη.

Να σημειωθεί δε, ότι στο έδαφος είναι απλωμένα δεκάδες καλώδια, που ξεκινούν από κολώνες της ΔΕΗ και δίνουν παράνομα ρεύμα σε κάποιους. Πέραν της παρανομίας, αυτό εγκυμονεί κινδύνους τόσο για όσους επιχειρούν να πάρουν ρεύμα όσο και για πρόκληση πυρκαγιάς.

Π.Μπ.