Συγκέντρωση στην Καλαμάτα για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία

Συγκέντρωση στην Καλαμάτα για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας καλεί για σήμερα το απόγευμα στις 7.00, στην κεντρική πλατεία, σε συγκέντρωση- κινητοποίηση για την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες του Δήμου Καλαμάτας.

Μάλιστα, για τη διαμαρτυρία δόθηκε στη δημοσιότητα και δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Από σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες) δεκάδες πανό αναρτώνται έξω από τις πύλες των σχολείων και του Δημαρχείου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας.

Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές της πόλης μας να συμμετέχουν στην αυριανή (σ.σ. σημερινή)  κινητοποίηση για την Παιδεία που συνδιοργανώνει η Ένωση Γονέων με την Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

1.    Μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών/μαθητριών σε κάθε τμήμα με ανώτερο επιτρεπτό όριο 15 μαθητές/μαθήτριες

2.   Κάλυψη με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε όλες τις σχολικές μονάδες καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας

3.   Γενναία επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες σε υλικά ατομικής υγιεινής, καθαριότητας και ευπρεπισμού

4.   Καμία ώρα κενή λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών

5.   Λειτουργία του ολοήμερου ανά τμήμα και όχι ανά σχολείο

6.   Μέτρα για την εξασφάλιση της ασφαλούς μετάβασης του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο (να μη στοιβάζονται στα ΜΜΜ)

7.   Γενναία αύξηση χρηματοδότησης προς τις Σχολικές Επιτροπές

8. Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων, αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων

9.   Εξασφάλιση δωρεάν τεστ για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.