Τα παιδιά της Πειραματικής Σκηνής ζωντάνεψαν με κέφι τους ήρωες του Θερβάντες

Τα παιδιά της Πειραματικής Σκηνής ζωντάνεψαν με κέφι τους ήρωες του Θερβάντες

Οι πρώτες παραστάσεις του «Δον Κιχώτη» από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Τα παιδιά της θεατρικής ομάδας με κέφι ζωντάνεψαν τους ήρωες του Θερβάντες, προκαλώντας τον ενθουσιασμό των θεατών και το θερμό τους χειροκρότημα έπειτα από κάθε σκηνή του έργου.

Όπως αναφέρεται από την Πειραματική: «Οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί του Γιώργου Ηλιόπουλου, ο γρήγορος ρυθμός του σκηνοθέτη, οι εναλλαγές των σκηνών, η καταπληκτική ανδαλουσιάνικη μουσική και τα τραγούδια δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει στην εποχή του συγγραφέα και του ήρωά του, του Δον Κιχώτη. Ένας Δον Κιχώτης (Παναγιώτης Τσίμπουρης) οργώνει το θεατρικό σανίδι και μας παίρνει κοντά του, συνοδούς στις περιπέτειές  του. Ο αφελής Σάντζο Πάντζα (Νικόλας Μαρινόπουλος) ιπποκόμος και υπηρέτης του Δον Κιχώτη, προκαλεί το γέλιο των θεατών με τις γκάφες του. Οι δύο αφηγητές (Μυρτώ Βαλμά και Μιχάλης Κατσαρέας) αφηγούνται αλλά και ζωντανεύουν ρόλους, χορεύουν και τραγουδούν  επί σκηνής κατά τη διάρκεια όλης της παράστασης. Η Γεωργία Δημητρακοπούλου υποδύεται την καταπιεστική γυναίκα του Σάντζο Πάντζα, με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Ο Μαχντί Χοσσεϊνί με την ιδιαίτερη προφορά του ζωντανεύει τον Πάστορα, με μοναδικό τρόπο. Η Γιολάντα Μιτακίδη φανταστική στο ρόλο της ανυπεράσπιστης Ζοζεφίνας. Όλοι οι υπόλοιποι ρόλοι, ένας πολύχρονος συνδυασμός χαρακτήρων που χορεύει, τραγουδά, υποδύεται τους ήρωες με ξεχωριστή ζωντάνια και κέφι, μικρά διαμαντάκια που δημιουργούν μια παράσταση που θα μας μείνει αξέχαστη.

Ένα ακόμα επιτυχημένο θεατρικό δημιούργημα της Πειραματικής Σκηνής που αξίζει να δουν όλοι οι θεατρόφιλοι της πόλης. Άλλωστε, τα παιδιά που κόπιασαν, κουράστηκαν και αφιέρωσαν ατέλειωτο χρόνο από τις διακοπές τους, μέσα σε ένα κλίμα ακραίου φόβου και πανικού λόγω της πανδημίας, είναι παιδιά αυτής της πόλης και έχουν την ανάγκη στήριξης της προσπάθειάς τους από όλους μας. Είναι έφηβοι που, αντί να επαναπαύονται χαζεύοντας τον «πολιτισμό» που προσφέρει η ΤV, αναζητούν να πάρουν λίγες ανάσες από την τέχνη του θεάτρου, να εκφραστούν, να δημιουργήσουν. Είναι, λοιπόν, πολύ να ζητούν την παρουσία και τη στήριξη των φίλων, γονιών και συμπολιτών τους, στην παράστασή τους; Είναι, άραγε, τόσο κουραστικό να αφήσουμε τις οθόνες μας που μας προβάλλουν όλα τα πολιτιστικά σκουπίδια και να ανέβουμε τα γραφικά σκαλιά του Κάστρου για να απολαύσουμε μια όμορφη βραδιά γεμάτη πολιτισμό και θέατρο από τα παιδιά μας;

Τα παιδιά της πόλης μας;

Η παράσταση θα παιχθεί και σήμερα Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ, στο Κάστρο Καλαμάτας.

Συντελεστές

Διασκευή-Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης

Σκηνοθεσία-σκηνικά-αφίσα:  Βενετσάνος Μπαλόπουλος

Κοστούμια-φροντιστήριο: Μαρίζα Νταϊφά

Χορογραφίες-κίνηση: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Φωτογραφίες- βίντεο: Νίκος Τζαβάρας

Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Αγγελόπουλος

Τεχνική υποστήριξη ήχου-φωτισμού: ΗΧΟΣ –ΦΩΣ –Χρήστος Συκάς

ΔΙΑΝΟΜΗ

Αφηγήτρια, Ντορέτα: Μυρτώ Βαλμά

Αφηγητής, Μαρτσέλο: Μιχάλης Κατσαρέας

Δον Κιχώτης: Παναγιώτης Τσίμπουρης

Σύζυγος Δον Κιχώτη: Κασσάκου Κατερίνα

Σάντζο Πάντζα: Μαρινόπουλος Νικόλας

Σαρλότα σύζυγος Σάντζο Πάντζα: Δημητρακοπούλου Γεωργία

Εστέλλα ανηψιά Δον Κιχώτη: Βασιλοπούλου Νικολέττα

Ρομίνα κομμώτρια: Κουτέλα Ιωάννα

Σμαράγδα μαγείρισσα: Κολοκοτρώνη Αλεξάνδρα

Κάρλα κηπουρός: Πλατανίτη Λήδα

Γιατρός: Πετράκης Κωνσταντίνος

Πάστορ: Χοσσεϊνί Μαχντί

Πραματευτής: Αλεφαντζής Χρήστος

Πανδοχέας: Μούντανος Γιώργος

Κόρη Πανδοχέα: Βέβε Δέσποινα

Δούκας: Γκόνης Δημήτρης

Δούκισσα: Δίσκου Εύα

Ραφαέλο, σύμβουλος Δούκα: Γιώργος Μπιζίμης

Σεβιλιάνα Αλόνζα: Κακαλέτρη Βάγια

Σεβιλιάνα Αμελί: Κολοκοτρώνη Ιωάννα

Σεβιλιάνα Μόνικα: Τσαούση Μαριλλία

Ζοζεφίνα: Μιτακίδη Γιολάντα

Μοναχή: Σούμπλη Σοφία