Το σημερινό ραντεβού με Αυγενάκη θα κρίνει την κατηγορία της Καλαμάτας

Το σημερινό ραντεβού με Αυγενάκη θα κρίνει την κατηγορία της Καλαμάτας

Μετά από πολλές αναβολές και παλινωδίες, σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την αναδιάρθρωση και το μονομερές πια αίτημα των ομάδων της Football League για ενοποίηση με την Super League 2.

Ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αποφάσισε να αφήσει το ρόλο του …Πόντιου Πιλάτου και περιμένει στο γραφείο του τους εκπροσώπους των δύο κατηγοριών. Αν και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει αποφάσεις, μετά και την πλήρη αντίθεση των ομάδων της Super League 2 για κοινό πρωτάθλημα Β’ Εθνικής, με το έμπρακτο βήμα της έγκρισης της προκήρυξης που ορίζει έναρξη στις 24 Οκτωβρίου, σε συνδυασμό με την κωλυσιεργία του Υφυπουργού, μάλλον τα νέα για την Καλαμάτα δεν θα είναι θετικά. Παρά την δυναμική κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας άλλωστε, οι ομάδες της Football League έχουν αρχίσει το τελευταίο διάστημα να συμφιλιώνονται με την ιδέα ότι το όνειρο της ανόδου εξανεμίζεται, με δύο ανοικτά σενάρια για το πρωτάθλημα, είτε σε δύο ομίλους, είτε όπως ίσχυε έως τώρα σε έναν, ιδιαίτερα αν επιβεβαιωθούν οι αποχωρήσεις ομάδων.

Αναμονή για φιλικά, μετεγγραφές
Η αβεβαιότητα έχει επηρεάσει φυσικά και αγωνιστικά την ομάδα και το ξεκαθάρισμα του τοπίου θα επιτρέψει την ολοκλήρωση του μετεγγραφικού σχεδιασμού, που στοχεύει στην απόκτηση 5 ακόμη ποδοσφαιριστών, συν τους παίκτες που συμμετέχουν στις προπονήσεις και θα αποφασίσει ο προπονητής, Νίκος Αναστόπουλος, αν θα αποκτηθούν.

Ένα άλλο εμπόδιο είναι η απόφαση διαμαρτυρίας των ομάδων της Football League για μη διεξαγωγή φιλικών. Ωστόσο, η ανάγκη για τεστ είναι μεγάλη και στην Καλαμάτα, περιμένοντας το «πράσινο φως», βρίσκονται σε συνεννόηση με τον Αστέρα Βλαχιώτη για μια φιλική συνάντηση το Σάββατο στο γήπεδο της Μικρομάνης.

SUPER LEAGUE 2
Αντί Πλατανιά ο Διαγόρας
Το μοιραίο δεν αποφεύχθηκε για τον Πλατανιά και η ομάδων των Χανιών, να υποβιβάζεται στην Football League, με ανοικτό το ενδεχόμενο να καταλήξει ακόμη και στο τοπικό πρωτάθλημα, εάν δεν βρεθεί βιώσιμη λύση. Στη Super League 2 περίμεναν έως και χθες την καταβολή των χρημάτων για το παράβολο καθώς υπήρχε η περίπτωση να έχει γίνει κατάθεση μέσω εμβάσματος. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και με τις προβλεπόμενες διαδικασίες που δρομολογήθηκαν από την τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης (16/9) ο Πλατανιάς είναι εκτός πρωταθλήματος. Τη θέση του θα πάρει ο Διαγόρας με βάση την προκήρυξη.

Το αδιέξοδο για τον Πλατανιά φάνηκε από την απουσία εκπροσώπου στην τηλεδιάσκεψη και το γεγονός ότι δεν έγινε κανένα αίτημα για παράταση της δήλωσης συμμετοχής πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως εάν από εδώ και στο εξής κάποια ΠΑΕ δηλώσει αδυναμία συμμετοχής, τότε η θέση θα καλυφθεί από ομάδα της FL.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Στα 70 έτη το όριο ηλικίας στις Ομοσπονδίες
Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής προχώρησε ο Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Η πρώτη αφορά το όριο ηλικίας το οποίο από τα 71 έτη έπεσε στα 70 για να εναρμονιστεί πλήρως με την ΔΟΕ.

Την ίδια ώρα πτώση έχουμε και στο ηλικιακό όριο, αλλά και στον αριθμό των θητειών στην Παραολυμπιακή Επιτροπή. Αρχικά, στο νομοσχέδιο υπήρχε πρόβλεψη για ηλικιακό όριο 74 ετών και μέχρι τέσσερις θητείες, αλλά έπειτα από σχετικό αίτημα και για να υπάρχει ισότητα έγινε σχετική αλλαγή.

Έτσι, το ηλικιακό όριο έπεσε στα 70 έτη και ο αριθμός των θητειών περιορίστηκε στις τρεις.