Ξεριζώθηκε χασισοφυτεία με 28 πανύψηλα δενδρύλλια στη Μεταμόρφωση Πυλίας

Ξεριζώθηκε χασισοφυτεία με 28 πανύψηλα  δενδρύλλια στη Μεταμόρφωση Πυλίας

Από τη Δίωξη ναρκωτικών Καλαμάτας

Άλλη μία χασισοφυτεία, που μπορεί να είχε μόνο 28 δενδρύλλια, αλλά ήταν πανύψηλα, με κάποια από αυτά να φτάνουν ακόμα και τα 2,5 μέτρα, εντόπισαν οι αστυνομικοί  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Αυτή τη φορά σε αγροτοδασική έκταση στη Μεταμόρφωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Παρότι οι αστυνομικοί την έθεσαν σε παρακολούθηση, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον καλλιεργητή, ο οποίος πιθανόν να είχε αντιληφθεί τις έρευνες του ελικοπτέρου της Αστυνομίας τις προηγούμενες μέρες.

Σε ανισόπεδους χώρους

Αρχικά, η φυτεία στην αγροτοδασική περιοχή «Σοφάδες» στη Μεταμόρφωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, από αέρος, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην περιοχή από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και της ΟΠΚΕ. Έτσι κατάφεραν να εντοπίσουν το μεσημέρι της Τετάρτης έναν ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, έκτασης περίπου 70 τ.μ. Εκεί, σε ανισόπεδους χώρους, ελικοειδούς μορφής και περιφραγμένους με κλαδιά για να μην μπορούν να εισέλθουν ζώα, βρήκαν τη χασισοφυτεία.

Σε μεγάλες λακκούβες και γλάστρες βρήκαν να έχουν φυτευτεί 28 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,8 έως 2,50 μέτρα, τα οποία, αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Οι αστυνομικοί στο χώρο της φυτείας βρήκαν αντίστοιχο αρδευτικό και καλλιεργητικό εξοπλισμό, ο οποίος κατασχέθηκε.

Το πότισμα γινόταν με αυτόματο σύστημα, τύπου στάγδην, ενώ ελαστικοί  υδροσωλήνες είχαν αναπτυχθεί κοντά στα φυτά και με σταγονίδια ποτιζόταν η ρίζα τους. Ο δε κεντρικός υδροσωλήνας έφτανε στη φυτεία από ένα κατηφορικό σημείο και άλλοτε ήταν θαμμένος στο  έδαφος και άλλοτε στην επιφάνεια, ενώ έπειτα από απόσταση 100 μ. συνδεόταν σε αγωγό άρδευσης της περιοχής.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.

Της Βίκυς Βετουλάκη