ΑΔΕΔΥ: Υποστελεχωμένα τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

ΑΔΕΔΥ: Υποστελεχωμένα τα  Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Με περιοδεία σε χώρους εργασίας στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκε χθες η περιοδεία κλιμακίου του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, με επικεφαλής το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Γιώργο Πετρόπουλο.

Την πρώτη μέρα τα στελέχη της ΑΔΕΔΥ επισκέφθηκαν την Κυπαρισσία, ενώ οι συναντήσεις τους έγιναν στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσίων υπαλλήλων σε χώρους εργασίας για τα προβλήματά τους.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι ο κ. Πετρόπουλος μίλησε για δραματική υποστελέχωση των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και σοβαρές ελλείψεις στην εκπαίδευση. Προανήγγειλε, δε, ότι έρχονται κινητοποιήσεις, με πανελλαδική απεργία να ετοιμάζεται για τις 15 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, για σήμερα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας, εν όψει έκδοσης της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ σε αυτή συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Η στάση εργασίας έχει ορισθεί από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

Υποστελέχωση

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία, Δημήτρης Φαββατάς, σημείωσε ότι σκοπός της επίσκεψης ήταν να καταγραφούν τα προβλήματα των υπαλλήλων και οι ελλείψεις, για να μεταφερθούν στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και να παρθούν αποφάσεις. Αναφέρθηκε δε σε προβλήματα στα νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι απαιτούνται μόνιμες προσλήψεις, και σε ελλείψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών στα σχολεία.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Πετρόπουλος, μίλησε για ένα δημόσιο τομέα που είναι υποστελεχωμένος και υποχρηματοδοτημένος.

Μιλώντας για τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, είναι ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι απογοητευτική με ελλείψεις προσωπικού που αγγίζουν το 50%, με λίγο καλύτερη να είναι η κατάσταση στον τομέα της νοσηλευτικής. Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στην μονάδα Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν πολύ σημαντικές ειδικότητες ιατρών, ενώ η στελέχωση κι αυτής είναι στο 50%

Κινητοποιήσεις

Μεγάλη, συνέχισε, είναι και η υποστελέχωση στην εκπαίδευση, η οποία επίσης αγγίζει το 50%.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι για την ΑΔΕΔΥ η στήριξη του δημοσίου τομέα είναι προτεραιότητα και γι’ αυτό ετοιμάζονται κινητοποιήσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η πρώτη κινητοποίηση ετοιμάζεται για τις 15 Οκτωβρίου με πανελλαδική απεργία.

Της Βίκυς Βετουλάκη