Άκης Γ. Κατρίτσης: «Τελικά τι γίνεται στο Σύνδεσμο Ύδρευσης “Καπετάν Τέλος Άγρας”;»

Άκης Γ. Κατρίτσης: «Τελικά τι γίνεται στο Σύνδεσμο  Ύδρευσης “Καπετάν Τέλος Άγρας”;»

«Τελικά τι γίνεται στο Σύνδεσμο Ύδρευσης “Καπετάν Τέλος Άγρας”;», τονίζει σε παρέμβασή του ο τέως δήμαρχος Γαργαλιάνων, Άκης Γ. Κατρίτσης.

Αναλυτικά ο κ. Κατρίτσης αναφέρει: «Με έκδηλη ανησυχία παρακολουθώ (στα τοπικά sites και στο Διαύγεια Συνδέσμου) τα όσα αποφασίζονται στο Σύνδεσμο Ύδρευσης. Μετά δεκατρείς μήνες της νέας Δημοτικής Αρχής και προεδρίας, αντί να έχουν ολοκληρωθεί οι εγκρίσεις (ΑΕΠΟ) και οι μελέτες για το εμβληματικό αυτό έργο, “περί άλλων τυρβάζουν”, ενώ ο χρόνος για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης μειώνεται. Μετά δεκατρείς μήνες αποφάσισαν μόλις χθες να προχωρήσουν σε ανάθεση των αναγκαίων μελετών. Δεν έχω πληροφόρηση για το αν οι αναθέσεις γίνονται με το νόμιμο και ενδεδειγμένο τρόπο, ούτε και αν είναι αναγκαίες όλες οι υπό ανάθεση μελέτες. Όμως, από την εμπειρία που έχω αποκτήσει, έχω την εντύπωση ότι τα πράγματα δε γίνονται σωστά και ότι κάποιες μελέτες ούτε καν είναι αναγκαίες. Για παράδειγμα η υπό ανάθεση Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη σε τι είναι χρήσιμη, όταν όλοι ξέρουμε ότι όλο το δίκτυο λειτουργεί με φυσική ροή, δηλαδή με βαρύτητα; Τεράστια εντύπωση μου προκάλεσε ότι το έργο περιορίζεται μέχρι τη δεξαμενή των Γαργαλιάνων. Και ερωτώ: τι θα γίνει με την Μαραθόπολη, τι θα γίνει με τη Λεύκη και την Τραγάνα; Ποιος αποφάσισε να τους στερήσει ένα σύγχρονο αγωγό υδροδότησης; Εγώ γνώριζα ότι, όπως ορίζει η κοινή λογική, ο σχεδιασμός της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής περιλάμβανε τη συνολική αντικατάσταση του δικτύου. Θεωρώ αναγκαίο να το ξανασκεφτούν και να μη στερήσουν τους τρεις οικισμούς από το δικαίωμα να υδροδοτηθούν με νέο σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο.

Τέλος, μου προκάλεσε θυμηδία η απόφαση για προμήθεια μεταλλικών (!!!) δεξαμενών μεγάλου κόστους, 180.000 ευρώ. Αν δεν εμπαίζεται η λογική μας, τότε πρόκειται για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Γιατί πρόβλημα δεν είναι οι αποθηκευτικοί χώροι, αλλά η συστηματική συντήρηση του δικτύου για να περιοριστούν οι διαρροές και ο εμπλουτισμός με επιπλέον νερό. Για φανταστείτε καλοκαιριάτικα να φτάνει το νερό σε 70 ή 80 βαθμούς θερμοκρασία, αν θα είναι κατάλληλο για υδροδότηση…

Εκτός αυτού, εγώ ξέρω ότι οι δεξαμενές δεν είναι αρμοδιότητα του Συνδέσμου, αλλά των μελών που υδροδοτεί. Έτσι το αρχικό ερώτημα παραμένει: ξέρουν, άραγε, τι κάνουν;».