Ανεξαρτητοποιήσεις: Προκαλούν αυτές του Γιάννη Δούβα και της Μαρίας Αγγελή

Ανεξαρτητοποιήσεις: Προκαλούν αυτές του Γιάννη Δούβα και της Μαρίας Αγγελή

Ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος η Μαρία Αγγελή
Η ανεξαρτητοποίηση της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Αγγελή από την παράταξη “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες” ήταν εδώ και αρκετές εβδομάδες αναμενόμενη. Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας επιβεβαιώθηκε.

Σε γραπτή της δήλωση, που διάβασε ο πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Πολίτης, η δημοτική σύμβουλος τονίζει ότι η παράταξη που ανήκε μέχρι πρότινος δε δέχεται να διευρύνει την οπτική δράσης της και να προχωρήσει σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή για την πρόοδο του Δήμου.

Όπως ήταν επόμενο, η ανεξαρτητοποίηση προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες”, Μανώλη Μάκαρη, σημειώνοντας ότι είναι αποτέλεσμα “καλέσματος αποστασίας που έκανε τις προηγούμενες μέρες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου».

Μετά τα παραπάνω αντίδραση υπήρξε και από την πλευρά του δημάρχου, ο οποίος μίλησε για πανικό που έχει κυριεύσει την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη, με αποτέλεσμα να μειώνει και να προσβάλλει προσωπικότητες και συνεργάτες του, μιλώντας για αποστασίες.

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με αναφορές και σε ιστορικά γεγονότα ( Ιουλιανά του ‘65), ενώ ο Μανώλης Μάκαρης από την πλευρά του σχολίασε: “Διαβάζετε αυτά που σας έχουν γράψει οι σύμβουλοί σας, αυτά δεν είναι δικά σας λόγια, πού ξέρετε εσείς από αποστασίες; Έχετε αυτή την ιστορική γνώση να μιλήσετε για αποστασίες;”.

Η δήλωση
Η δήλωση της Μαρίας Αγγελή έχει ως εξής: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μάκαρη για την ευκαιρία που μου έδωσε να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση και να δηλώσω την εκτίμησή μου για το έργο που προσφέρει. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Μπρεχράκη και τον κ. Αναστασόπουλο για τη συνεργασία, αλλά και όλους όσοι στήριξαν και στηρίζουν την παράταξη, την οποία πάντα θα σκέφτομαι με θετικά συναισθήματα.

Σέβομαι την ιδεολογία και την πορεία κάθε ανθρώπου σε πολιτικούς χώρους, παρόλα αυτά διαφωνώ στο να επηρεάζουν τις αποφάσεις μιας αυτοδιοικητικής παράταξης και να μπαίνουν ως εμπόδια σε συνεργασίες που αφορούν στο καλό του τόπου.

Αναγνωρίζω στον κ. Μάκαρη και σε άλλα μέλη την προσπάθεια να υπάρχουν ισορροπίες, λογικό όμως είναι σε μια δημοκρατική παράταξη να κυριαρχεί η πλειοψηφία προς χάρη της ομοιογένειας της παράταξης, αλλά για να μπορώ να είμαι συνεπής στον εαυτό μου και στα πιστεύω μου, οφείλω να προχωρήσω στην ανεξαρτητοποίησή μου από το συνδυασμό Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες”.

Ο Μανώλης Μάκαρης τόνισε ότι η παράταξη έχει από το 2014 ξεκάθαρα προοδευτική κατεύθυνση, την οποία η Μαρία Αγγελή γνώριζε εξ αρχής. Και συμπλήρωσε ότι ο πραγματικός λόγος της ανεξαρτητοποίησής της είναι η προσχώρησή της στην παράταξη του δημάρχου. Παρόλα αυτά, ευχήθηκε στη Μαρία Αγγελή καλή επιτυχία “στην καινούργια παράταξη στην οποία προφανώς θα εισχωρήσει”, ενώ δήλωσε ότι “χαιρόμαστε που μέσα από τις τάξεις του Ανοιχτού Δήμου έχουν δημιουργηθεί σημαντικά στελέχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

Μαρία Οικονομάκου
Παρέμβαση για το θέμα έκανε και η Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε”. Στην αρχή σχολίασε την απουσία της Μαρίας Αγγελής από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και του Γιάννη Δούβα, που επίσης ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του Δημήτρη Κουκούτση, λέγοντας: “Γιατί δεν είναι εδώ; Φοβούνται κάτι; Ντρέπονται; Αν υπάρχει ηθική στην πολιτική, θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους”.

Ο ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΚ, Ο ΔΟΥΒΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ…

Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…
Από τη στιγμή που η συνεργασία της παράταξης του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και αυτής του Δ. Κουκούτση ήταν δεδομένη, απορούμε γιατί προκάλεσε τόση αντίδραση από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης η τοποθέτηση του Γιάννη Δούβα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, στη θέση του παραιτηθέντος επικεφαλής της παράταξης.

Μπορεί το νέο μέλος στη δημοτική επιχείρηση να είχε ανεξαρτητοποιηθεί τις προηγούμενες μέρες, αλλά ο ομφάλιος λώρος δεν έχει κοπεί…

Η αντικατάσταση ανακοινώθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι όρισε τον Γιάννη Δούβα στη θέση αυτή, σχολιάζοντας ότι ο συγκεκριμένος έχει παρακολουθήσει όλες τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, ως αναπληρωματικό μέλος του παραιτημένου Δημήτρη Κουκούτση, όταν δεν πήγαινε. Γνωρίζει, λοιπόν, τα θέματα, και για το λόγο αυτό αποφάσισε ο δήμαρχος να τον κάνει τακτικό μέλος.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες, όπως είπαμε, αιφνιδιάστηκαν, μια και κάποιοι μπέρδεψαν τον κ. Δούβα με τον κ. Δρούγα, ζήτησαν επανάληψη της ψηφοφορίας, όμως ο πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Πολίτης και η Δημοτική Αρχή τόνισαν ότι η ψηφοφορία έχει γίνει και δεν μπορεί να επαναληφθεί. Επίσης, ότι αυτό το θέμα δε χρειάζεται ψηφοφορία γιατί η νομοθεσία δίνει στο δήμαρχο το δικαίωμα να επιλέγει την πλειοψηφία των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των νομικών προσώπων χωρίς να μπορεί κάποιος να εμποδίσει ή να ανατρέψει την επιλογή.

Πάντως, αν γινόταν ψηφοφορία, η Δημοτική Αρχή θα έχανε μία ακόμα πολιτική μάχη…

Α.Π.