Απάντηση του Δημήτρη Γιαννημάρα σε άρθρο του Αλέξη Ρουτζούνη

Απάντηση του Δημήτρη Γιαννημάρα σε άρθρο του Αλέξη Ρουτζούνη

Στην έγκριτη εφημερίδα σας και στο φύλλο στου Σαββατοκύριακου υπήρξε αρθρογραφία του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Συνεργασία για τη Δυτική Μάνη» και δημοτικού συμβούλου, Αλέξη Ρουτζούνη, με τίτλο «Αποκεντρωμένη: Μπάζει νερά απόφαση του Δήμου Δυτικής Μάνης».

Επειδή οι αναγνώστες σας διαβάζοντας αυτό το άρθρο δεν μπορούν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται, θα ήθελα πριν το σχολιάσω να ενημερώσω για την ουσία του θέματος.

Η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να βοηθήσει τους δημότες της από τις οικονομικές επιπτώσεις του Covid -19, αποφάσισε μέσα σε άλλες απαλλαγές να τους απαλλάξει από τις επιπλέον αυξήσεις του νερού για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο και να κάνει έκπτωση 35% σε όλους τους οφειλέτες του νερού μέχρι το 2018 και το υπόλοιπο να το πληρώσουν ή να το ρυθμίσουν, διαφορετικά θα πλήρωναν όλο το ποσό που χρωστούσαν. Την εισήγηση αυτή ψήφισαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, εκτός από την παράταξη του κ. Ρουτζούνη. Ο κ. Ρουτζούνης, όμως, έκανε ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για ακύρωση αυτής της απόφασης. Σήμερα θριαμβολογεί για την ακύρωσή της και αρθρογραφεί απευθυνόμενος σε εμένα, μιλώντας για πολιτική και ηθική ορθότητα.

Απαντώντας, λοιπόν, θα ήθελα να πω τα παρακάτω:

1) Είναι ηθικά λάθος να μη δίνεις μια τελευταία ευκαιρία στους συνδημότες σου πριν τους καταδικάσεις;

2) Είναι πολιτικά και ηθικά ορθό τώρα που επιτύχατε την ακύρωση της απόφασης να κοπεί το αγαθό αυτό του νερού, γιατί τώρα εκεί οδηγούμαστε για να μην είμαστε πολιτικά λάθος, από τους συνδημότες μας;

3) Εφαρμόζοντας ακόμα και αυτή τη μείωση δεν είναι ηθικά σωστό αν καταφέρουμε να πληρωθεί το χρέος και έτσι εξαφανίσουμε την αδικία μεταξύ αυτών που πληρώνουν και αυτών που δεν πληρώνουν;

4) Οι οφειλέτες νερού παλαιών ετών είναι πάνω από 1.700 άτομα, τα δε χωριά που εφαρμόζεται η υπερτιμολόγηση του νερού τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο είναι πάνω από τα μισά, άρα στην ουσία όλοι οι δημότες ωφελούνται από την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, αλλά και αιτιολόγηση υπάρχει στην απόφαση που εστάλη για ιδιαίτερη αντιμετώπιση των πολιτών λόγω Covid -19.

5) Είναι ηθικά σωστό να δίνετε συμβουλές στη Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, όταν εσείς ήσασταν αντιδήμαρχος της ίδιας Δημοτικής Αρχής και δεν προτείνατε τίποτα για την αντιμετώπισή της;

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, κε Ρουτζούνη, και αρχές έχει και πολιτική ορθότητα, αλλά κυρίως ηθική ορθότητα και θα φέρει σε πέρας την εμπιστοσύνη που της έδειξαν οι συνδημότες μας.

Και ένα τελευταίο, το λέτε άλλωστε ξεκάθαρα στο άρθρο σας: όταν μιλάτε για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, μακριά από εμάς τέτοιες τακτικές, ψαχτείτε καλύτερα, εκτός αν πιστεύετε ότι οι συνδημότες μας δεν επλήγησαν από τον Covid -19 και δε θέλουν καμία στήριξη από το Δήμο,αφού κατά την κρίση σας αυτό είναι εξυπηρέτηση και παροχές.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
Δημήτριος Γιαννημάρας